Phloxal ®: anmeldelser

Den offisielle hjemmesiden til selskapet RLS ®. Home Encyclopedia of medisiner og farmasøytisk utvalg av varer på russisk internett. Medikamentkatalogen Rlsnet.ru gir brukere tilgang til instruksjoner, priser og beskrivelser av medisiner, kosttilskudd, medisinsk utstyr, medisinsk utstyr og andre produkter. Den farmakologiske veiledningen inneholder informasjon om sammensetning og form for frigjøring, farmakologisk virkning, indikasjoner for bruk, kontraindikasjoner, bivirkninger, interaksjoner, legemiddelbruk, farmasøytiske selskaper. Medikamentkatalogen inneholder priser for medisiner og farmasøytiske produkter i Moskva og andre russiske byer.

Det er forbudt å overføre, kopiere, spre informasjon uten tillatelse fra LLC RLS-Patent.
Når du siterer informasjonsmateriell publisert på sidene på nettstedet www.rlsnet.ru, er det nødvendig med en lenke til kilden til informasjon.

Mange flere interessante ting

© REGISTRERING AV MEDISINER I RUSSIA ® RLS ®, 2000-2020.

Alle rettigheter forbeholdt.

Kommersiell bruk av materialer er ikke tillatt..

Informasjonen er beregnet på medisinsk fagpersonell..

Phloxal

Instruksjoner for bruk

Internasjonalt navn

Gruppetilhørighet

Beskrivelse av virkestoffet (INN)

Doseringsform

farmakologisk effekt

Et bredspektret antimikrobielt middel fra gruppen fluorokinoloner virker på bakterienzymet DNA-gyrase, som gir supercoiling, etc. stabilitet av bakteriell DNA (destabilisering av DNA-kjeder fører til deres død). Har en bakteriedrepende effekt.

I oftalmologi brukes de til å behandle øyeinfeksjoner forårsaket av sensitive stammer: Chlamydia trachomatis, Enterobacter cloacae, Haemophilus influenzae, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Streptococcus pneumonia.

indikasjoner

Kontra

Bivirkninger

Påføring og dosering

spesielle instruksjoner

analoger

anmeldelser

Lyudmila, 05.26.2014, alder: 34

Phloxal er et godt middel og har blitt brukt i konjunktivitt (dråper) og til behandling av bygg (salve). Legemidlet er effektivt. Og øynene oppfatter komfortabelt dette stoffet, i motsetning til for eksempel fra samme albucid (som det er en forferdelig brennende følelse i øynene fra).

Bygg passerte meg på en eller annen måte, og det var bra, men konjunktivitt gikk ikke forbi. Så jeg ringte vennen min til lege og spurte hva som var mulig (hun jobber som sykepleier hos øyelege) og hun sa å kjøpe floksale dråper og bruke dem. Konjunktivitt gikk raskt nok. Men jeg har en venninne som ofte behandler bygg i øynene, jeg råder henne til å prøve salven.

Og jeg hadde en gang blefaritt. Men som legen sa at hun var heldig, var han i en mild form. Øyelokket mitt var hovent og hovent, tårene rant, så ikke noe. Behandlet med floxal. Etter en tid har alt gått. Og for å være ærlig repetisjon, vil jeg på en eller annen måte virkelig ikke ha noe.

Lera, 05/19/2015, alder: 26

Jeg hadde konjunktivitt et par ganger, allerede i voksen alder, behandlet med floxal salve, hjelper godt og raskt, det er ingen ubehag fra henne. Jeg visste ikke at hun hjelper mot bygg, jeg vil ta det til etterretning.

Alexandra K., 24. juni 2015

Konjunktivitt begynte (for første gang! Barnet "hentet" hjem fra barnehagen (

KRIS, 06/25/2015, alder: 42

Hun behandlet konjunktivitt (det ble veldig forsømt) med dråper Phloxal - stoffet er utmerket. Anbefale. Bare som legen fortalte meg, kan du ikke stoppe behandlingen etter et par dager (omtrent da alle symptomene vil forsvinne) - dette er et antibiotikum - derfor trengs et fullstendig kurs (minst en uke). Jeg vil ta dette middelet nå i hjemmemedisinskapet mitt i tilfelle øyeproblemer (bygg, konjunktivitt osv., Det har et bredt spekter av applikasjoner der).

Arina, 07/06/2015, alder: 37

Om sommeren møter jeg ofte konjunktivitt, bading i en elv og i bassenget gjenspeiles i øynene om morgenen - de er klissete og røde. Det er bra at jeg allerede har dråper phloxal i medisinskapet hjemme, de fjerner øyeblikkelig betennelsen, jeg bruker dem på et ukentlig kurs. Øyelegen deres anbefalte meg.

Olga, 07/21/2015, alder: 33

Hva bygg var, hadde jeg bare gjettet før, og etter den turen til naturen og overnattet der, fant jeg ut hvor forferdelig det var. Øyet begynte å gjøre vondt og hevelse, jeg la phloxal salve 3 ganger om dagen, det hjalp ganske raskt. Etter 4 dager klarte jeg å jobbe. All behandling varte i en uke..

Dorothy, 10/08/2015, alder: 29

Dråper Phloxal ble foreskrevet til meg av en øyelege for konjunktivitt. etter den første applikasjonen begynte øynene å føles mye bedre, ubehaget i løpet av et par dager gikk, etter noen dager øynene ble friske helt. godt middel.

Regina, 23/10/2015, alder: 27

Bygg hoppet opp, det hadde aldri vært før - øyelokket var veldig smertefullt og hovent. Jeg vil behandle disse dråpene.

Natalia, 10.24.2015, alder: 42

Effektivt middel. Jeg har behandlet Phloxal med øynene for tredje gang, en gang var det konjunktivitt - det ble behandlet med dråper Phloxal, og de to siste gangene (i fjor og den andre dagen) ble behandlet med Phloxal salve - begge ganger bygg. Det hjelper helt fint, et kraftig verktøy. Og det er også viktig å bruke minst en ukes kurs, som hvilket som helst antibiotikum, slik at det ikke er noen effekt av avhengighet.

Karina, 08/06/2016, alder: 28

Phloxal har mer enn en gang hjulpet meg med bygg. Brukes i form av salve. Hjalp raskt (sannsynligvis et par dager). Men de forklarte meg på apoteket at det tross alt var nødvendig å bli behandlet før kursets slutt (uke). Fordi det er et antibiotikum.

Julia, 09/05/2016, alder: 24

Jeg har nylig kjøpt en dråpe phloxal på et apotek, jeg hadde konjunktivitt. Instruksjonene sier at du må søke i en uke, det gjorde jeg. Selv om det ble bedre tidligere, men ikke ga opp et antibiotikum, er dette svært uønsket. Jeg likte middelet, det klemmer ikke øynene mine, vel, viktigst, selvfølgelig, det hjelper.

Jenter, takk for tilbakemeldingen, jeg kjøpte disse dråpene mot egen risiko og får risiko for konjunktivitt, fikk ikke legen - 2 uker i forveien en avtale med optometrist. Phloxal dryppet øynene før sengetid, våknet allerede om morgenen - og det var mindre puss i øynene hennes, helbredelsesprosessen begynte, jeg vil fortsette å bli behandlet, et godt middel.

Mila, 10/11/2016, alder: 35

Og jeg har flere ganger behandlet med dråper phloxal konjunktivitt og alltid med hell. Jeg eksperimenterer ikke lenger med medisiner, jeg kjøper, jeg drypper dem i en uke, og alt er i orden med øynene mine. For øvrig har jeg allergisk konjunktivitt, ikke vanlig, men det er på noen pollen som er pollen. Ikke en veldig fin ting, sier jeg deg, men gudskelov jeg vet hvordan jeg skal takle det og ganske effektivt.

Alyona, 12/06/2016, alder: 29

Phloxal er et veldig godt middel, det hjalp meg veldig godt med konjunktivitt. Generelt prøvde jeg først å kurere meg med teblader, men det ble bare verre, likevel, med betennelse, er antibiotika nødvendig, spesielt her og pus. Det hjalp på under en uke, men gravde dem opp til slutten, som instruksjonene sier.

Yana, 04/21/2017, alder: 23

Jeg var her nylig også, "skjønnhet" var, allerede svømte hele øyet. Jeg kjøpte phloxal, jeg leste om det på ett forum og spurte legen, han skrev meg denne salven. Hun la den i syv dager, som den skulle være (legen sa at du ikke kan kaste antibiotika), betennelsen har gått, øyet begynte å se ut som vanlig. Så jeg er fornøyd med verktøyet, sett en selvsikker fem.

Svetlana, 06/08/2017, alder: 26

Jeg har nettopp fullført et ukelangt behandlingsforløp med Phloxal, det var bygg og legen foreskrev denne salven. Jeg likte det, det hjalp ganske bra. Etter behandlingen var jeg på avtale med øyelege, sa han at bygget var borte og det var ingen komplikasjoner, noe jeg er veldig glad for.

Nadezhda, 07/09/2017, alder: 35

Jeg går ikke en gang til legen, siden jeg kjenner alle symptomene. Det nedre øyelokket svulmer, rødmer og klør av en eller annen grunn. Jeg løper på apoteket for phloxal salve og tar en uke å helbrede. Bygg forresten forresten før behandlingen avsluttes. Vi har øyelege så mye tid at du sannsynligvis vil vente på en avtale, uten deres konsultasjon.

Jeg var veldig redd da bygget mitt startet. Det skjedde aldri. Jeg bestemte meg for å spille det trygt og dro til legen. Legen har allerede sagt at det er bygg og at det bør behandles med anti-inflammatorisk salve phloxal. Han forklarte at kurset må tas, selv om selve bygget passerer mye tidligere. Fulgte alle legens anbefalinger og ble kvitt bygg.

Kira, 04/21/2018, alder: 29

På ferie dukket bygg opp. I skrekk løp jeg til legen, fordi alt var på stedet. Det var så ubehagelig å være offentlig. Fordelen med Phloxal ble foreskrevet til meg som en salve. Jeg visste ikke engang at hun var så flink. Lokalt antibiotika. Dag for tre øyne ryddet opp, selv om han fremdeles måtte behandles, siden selv lokale antibiotika ikke avbryter.

Hvis bygg, deretter umiddelbart salve phloxal, som har en betennelsesdempende effekt. Allerede vant til det ved de første symptomene på bygg å bruke, og når ikke pus. Men avbryt aldri kurset.

Eugene, 23-23/2018, alder: 31

Etter hypotermi oppstod konjunktivitt. Jeg begynte å dryppe som foreskrevet av legen - disse dråpene med antimikrobiell virkning - Phloxal. Jeg kan si at de hjalp meg direkte. Pus forsvant snart og rødhet i øynene også bokstavelig talt på tre dager. Men jeg innpodet det som bestilt - en uke)

Jeg kom fra en forretningsreise, men min konjunktivitt begynte. Jeg løper til legen. Jeg har aldri møtt denne sykdommen. Legen anbefalte dråper Phloxal. Brukes i henhold til instruksjonene - en uke og fra symptomene på konjunktivitt og ingen spor igjen.

Anastasia, 07/14/2018, alder: 30

Konjunktivitt startet på en eller annen måte plutselig i meg, jeg skjønte ikke engang med en gang at dette var denne sykdommen. Selvmedisinerte jeg heller ikke, jeg henvendte meg til øyelege. Han foreskrev også dråpene Phloxal i 7 dager og løslatt. I virkeligheten gikk alt enda litt tidligere, men løpet dryppet til slutten.

Lisa, 31/07/2018, alder: 27

Takk til mine overfølsomme øyne for at konjunktivitt skjer med meg nøyaktig hver sjette måned. I det siste (mer presist, de to siste gangene) har dråper floxal vært veldig nyttige. De hjelper helt fint, jeg drypper alltid kursen, i en uke, selv om betennelsen forsvinner tidligere, vel, helt sikkert.

Så jeg fikk også konjunktivitt. Slik går du på jobb med pus i øynene og med røde øyne. Naturligvis, uansett hvordan. Riktig nok ga kokken flere dager fri. Og siden det begynte å bli brukt umiddelbart, etter noen dager var det mye enklere, jeg dro på jobb, men fortsatte å bruke dråpene, løpet gikk, alt er normalt.

Karina, 08/27/2018, alder: 28

På sjøen banket øyet. Tilsynelatende fra en slags skitt. Det er bra at de ikke var i utlandet. Vi kjøpte på apoteket dette lokale antibiotika - Phloxal i form av dråper. Begynte behandling. Allerede de første dagene begynte øyet å se merkbart bedre, hevelse og rødhet forsvant også. Generelt, deretter i en uke helt kurert. Gode ​​dråper!

Bestått phloxal-kurset, og bestemte seg for å legge igjen en kommentar. Brukte dette verktøyet i form av salve. Symptomene på bygg alle forsvant, til og med pus døde, og jeg var veldig redd for at det ville ta lang tid å behandle denne sykdommen), og det tok en uke.

Victoria, 24/09/2018, alder: 35

Jeg hjalp meg med dråper Phloxal med konjunktivitt. Fornuftig lokalt antibiotikum. Jeg brukte den i 7 dager. I løpet av denne perioden har øyet kommet seg helt..

Takk for tilbakemeldingen. Jeg startet bygg, leste anmeldelser og kjøpte phloxal. Pus, betennelse er borte i løpet av noen dager etter påføring av salven, løpet har gått, og ingen tilbakefall.

Hun bestemte seg også for å prøve floxal salve i behandlingen av bygg. Jeg var glad for å være ærlig, siden kurset bare er syv dager, men hver dag kommer smøringen av salven, og de ubehagelige symptomene forsvinner.

Ja, ja, ja, jeg er enig. Jeg pleide å bli plaget for alltid, bygg var ofte der, men det viser seg at jeg bare ikke behandlet det riktig, og det var tilbakefall. Forrige gang jeg dro til legen og tok et kurs med phloxal salve, så pah, pah, pah i mer enn et halvt år, jeg husker ikke engang om bygg)

Ønsker dere alle en god dag. For å være ærlig hadde jeg bare bygg én gang, og det er bra at jeg umiddelbart kjøpte floksal salve etter råd fra en farmasøyt. Så etter kurset og spor etter bygg, er det ingen igjen, selvfølgelig er jeg fornøyd. Jeg trodde alt ville bli forsinket, men nei)

Mila, 08/14/2019, alder: 33

Jeg har alltid Phloxal i medisinskapet, da jeg har små barn, og de har enten konjunktivitt, eller det vil dukke opp bygg. Phloxal hjelper veldig raskt, men du må bruke det innen 5-7 dager. Ellers er det ikke noe poeng, det vil være en forbedring med det første, og igjen kan det bli en forverring. og for meg var denne salven en frelse når begge øynene ble betent og ikke kunne åpne seg. I mitt tilfelle ble salven forbedret i løpet av dagen. Innlånt for et øyelokk hver 4. time. Den andre dagen ble det mye bedre. generelt er denne salven, en virkelig frelse.

Floksal salve: bruksanvisning, behandlingsanbefalinger

Floksal salve er en behandling mot betennelse i øyevevet. Instruksjonen regulerer bruken som øyesalve for barn i forskjellige aldre og for voksne. Bruken av Phloxal lar deg raskt stoppe selv sterk purulent konjunktivitt og andre inflammatoriske prosesser.

Sammensetningen av salven

Phloxal er en oftalmisk salve, som inneholder antibiotika ofloxacin og paraffin-petrolatum base. Ofloxacin har et bredt spekter av virkning. Det er aktivt mot mange typer patogene bakterier - mycoplasmas, klamydia, hemophilic bacillus, neisseria, morganella, så vel som streptokokker og stafylokokker. Den multidireksjonelle virkningen er spesielt etterspurt i behandlingen av konjunktivitt, siden slimhinnene i øyet ofte er infisert med flere bakterielle patogener.

I tillegg til sin brede antibakterielle aktivitet, er ofloxacin preget av minimale allergiske reaksjoner og langvarig virkning. Det brukes bare lokalt, derfor frigjøres medisiner med ofloxacin i form av en dråpe og salver for ekstern behandling.

Merk: Salver inneholder ikke konserveringsmidler, noe som også reduserer sannsynligheten for en allergisk reaksjon på stoffet.

Konsentrasjonen av ofloxacin i salven er 0,3%. Når du legger komposisjonen under øyelokket, trenger det aktive stoffet raskt inn i det betente vevet. Her akkumuleres det og har en terapeutisk effekt..

Hva er behandlet med Phloxal salve

Salve er foreskrevet for nesten enhver øyebetennelse med patogener - bakterielle patogener. Følgende betennelsessykdommer behandles med floksalt:

  • Konjunktivitt er en betennelse i slimhinnen i øynene, ofte med rikelig purulent utflod. Det er vanligvis forårsaket av flere typer bakterielle patogener samtidig. Salve Floksal fra konjunktivitt kan redusere utslipp av pus den første behandlingsdagen. Og også lindre tilstanden, redusere hevelse, sårhet, brennende følelse, smerter.
  • Keratitt er en betennelse i øyets hornhinne. Kan skyldes skade på kontaktlinser. Floksal behandling er nødvendig for å begrense spredningen av infeksjon til sunne områder av hornhinnen og til den okulære slimhinnen.
  • Bygg (eller halazion) er en betennelse i ciliærpæren, som ofte er et resultat av et svekket immunforsvar eller en generell infeksjon i menneskekroppen (parasitter, sykdommer i mage-tarmkanalen, diabetes). Salve Floksal fra bygg lar deg stoppe utviklingen av betennelse, hevelse og hevelse. Det er foreskrevet for et komplekst kurs - når øyelokket svulmer kraftig, eller når temperaturen stiger mot bakgrunnen til en halazion.

Merk: I det første stadiet av betennelse eller med en liten svulst, er ikke phloxal salve fra halazion foreskrevet.

  • Klamydial infeksjon - når infisert, forårsaker okulært vev klamydial konjunktivitt. Hos nyfødte oppstår klamydial betennelse på grunn av infeksjon i øynene under fødsel fra en syk mor.

Merk: i følge nylige studier er opptil 30% av all konjunktivitt forårsaket av klamydial infeksjon. I dette tilfellet er konjunktivitt en lokal manifestasjon av en vanlig infeksjon - klamydia. Det behandles med generell kroppsbehandling..

  • Sår i hornhinnen - Floksalt behandler magesår forårsaket av en bakteriell infeksjon eller posttraumatisk bakteriell infeksjon.
  • I tilfelle laser traumer og etter oftalmisk kirurgi, brukes Phloxal som profylakse for mikrobiell infeksjon..

Når Phloxal ikke er nok

Når phloxal salve anbefales å erstattes eller suppleres med et annet medikament?

  • Med dacryocystitis - betennelse i lacrimal sac, som kommer til uttrykk i hevelse i nedre øyelokk og konstant lacrimation. Denne sykdommen hos nyfødte behandles med ofloxacin, men en flytende form av antibiotikumet brukes - dråper. Salvefettlag tetter i tillegg lacrimalkanalene og bremser helbredelsen.
  • Med demodikose, en betennelse i øyelokkene forårsaket av flått. Floksal salve med demodikose bekjemper effekten av infeksjon. Det påvirker ikke flåtten, men reduserer bare den inflammatoriske responsen. Samtidig krenker det mikrofloraen i øyeslimhinnen. For å fjerne årsaken - flåtten, er det nødvendig å bruke svovelsalve, salisyl-sinkpasta.
  • Med blefaritt - betennelse i øyelokket, dets rødhet, tykning, utseendet på vekter. Sykdommen dannes ofte i nærvær av foci av infeksjon i nærheten - i nasopharynx eller med helminthiske invasjoner. Floksal behandling er et midlertidig tiltak; behandling av den underliggende sykdommen er nødvendig.

Floksal salve: bruksanvisning

Salve er foreskrevet som medisin mot konjunktivitt, keratitt, blefaritt, samt for forskjellige øyeskader - mekaniske, termiske, kjemiske brannskader. Hvordan påføre floksal salve?

Det anbefales å legge det under det nedre øyelokket. I dette tilfellet måles den nødvendige mengden medikamentstoff med lengden på salvestripen som blir presset ut av røret. Ved behandling av bakteriell betennelse, under øyelokket på hvert øye, legges det opp til 1,5 cm salve.

I bruksanvisningen for barn, anbefales Phloxal salve å plassere under det nedre øyelokket i små mengder - ikke mer enn 5 mm strimler med salve til nyfødte og ikke mer enn 1 cm for førskolebarn og barneskolebarn.

Hvor mange ganger en salve legges, bestemmes av infeksjonens kompleksitet. Med bakteriell konjunktivitt utføres behandlingen 2-3 ganger i løpet av dagen. Med en klamydial infeksjon er dette ikke nok, salven blir lagt under øyelokket opptil 5 ganger om dagen.

Den antibakterielle sammensetningen stiller visse krav til bruk av salve. Det anbefales ikke å behandle øynene lenger enn to uker. I mangel av effekt de første dagene, må salven byttes ut, velg et annet antibiotikum.

Kontra

Den antibakterielle sammensetningen av salven begrenser dens omfang. Ploksal salve under graviditet er ikke foreskrevet, det anbefales heller ikke å brukes til behandling av ammende kvinner på grunn av penetrering av den antibakterielle komponenten i morsmelken. En kontraindikasjon er også en allergisk reaksjon på antibiotika fra fluorokinolongruppen (norfloxacin, pefloxacin, hemifloxacin, etc.).

En allergi kommer til uttrykk i en brennende følelse og smerter i øynene etter legging av salven, så vel som ved lacrimation, svimmelhet. Hvis en allergisk reaksjon og sensasjonene ovenfor vises, er det nødvendig å stoppe behandlingen med Phloxal og erstatte den med et annet medikament, for eksempel Tobrex.

Hva annet å vurdere? Etter åpning må selve flasken brukes innen 6 uker, hvoretter den skal kastes. Og likevel: på bakgrunn av Phloxal-behandling er en midlertidig reduksjon i synsklarhet mulig, noe som må vurderes av bilførere.

Floksal salve for barn

I moderne pediatri er Phloxal salve godkjent for behandling av barn i alle aldre. Salven har ikke en uttalt irriterende effekt, så den brukes selv i nyfødtbarn, for behandling av spedbarn og nyfødte. For barn legges salven også under det nedre øyelokket, men i redusert mengde.

I hvilken alder kan jeg bruke phloxal salve med ofloxacin antibiotika? Om nødvendig behandles salve fra de første dagene av livet, for eksempel med klamydial fødselsinfeksjon eller med dacryocystitis (hindring av nasolacrimal kanalene) hos nyfødte..

Hva er funksjonene i barns behandling?

  • I motsetning til voksne, blinker ikke små barn bevisst. Derfor, for jevn fordeling av salve over slimhinnen i øyet, etter legging av komposisjonen, er det nødvendig å lukke barnets øyne og massere øyeeplet gjennom det lukkede øyelokket.
  • Effekten av den terapeutiske effekten av salven hos barn forekommer raskere enn hos voksne. Til tross for dette er det imidlertid nødvendig å bringe behandlingen mot slutten, legge salven i det foreskrevne antall dager for å unngå tilbakefall av sykdommen.

Floksal salve eller dråper: som er bedre

Dråper og salveform av stoffet brukes til ekstern behandling - både individuelt og sammen. Bare dråper behandler mild øyebetennelse. Dråper blir raskt absorbert i slimhinnen og har en bakteriedrepende effekt på den..

Sterk utslipp av pus krever å legge en salve under øyelokket. Fettbasen gir langsiktig tilstedeværelse av et antibiotikum på den infiserte slimhinnen, langvarig virkning av stoffet.

Ved alvorlig betennelse brukes salve og dråper sammen. Først blir syke øyne dryppet av en behandlingsløsning, etter - salve blir lagt under et betent øyelokk.

Analoger phloxal salve

Phloxal salve er produsert av innenlandske og utenlandske farmasøytiske selskaper - Valeant (Russland) og Dr. Gerhard Mann (Tyskland). Prisen på tysk salve er høyere enn den russiske kopien.

Floksale salver har en komplett analog og flere medisinformuleringer med lignende effekt. De inneholder et annet antibiotikum som også har en bakteriedrepende og betennelsesdempende effekt..

En komplett analog av Phloxal er Ofloxacin salve. Det inneholder det samme antibiotikumet, og i mangel av Phloxal, erstatter det uten ytterligere medisinsk råd.

For medisiner med lignende effekt inkluderer tetracyklinsalve, Tobrex, Colbiocin. De blir adressert i nærvær av en intolexacin intoleranse reaksjon eller i fravær av en terapeutisk effekt i løpet av få dager etter behandlingsstart. En slik erstatning av stoffet krever en konsultasjon med en lege og tilleggsresept.

Behovet for å bruke midler med lignende effekt oppstår også når det ikke er noen Phloxal på apoteket i en passende form (dråper i stedet for salver).

anmeldelser

En veldig ubehagelig ting er konjunktivitt. Behandlet med dråper og salve Phloxal. Viktig: før du påfører salven, er det nødvendig å skylle øynene, fjerne pus. For å gjøre dette, bruk en slags antiseptisk middel. Jeg fikk foreskrevet furatsilin. For å rense øyet, er det nødvendig å fjerne pusen med bomullsull i retningen fra det ytre hjørnet av øyet til det indre. Denne pusen er klissete, ubehagelig og stinker..

Konjunktivitt var veldig sterk. Den første dagen ble Phloxal salve lettere. Og likevel, hvis du sammenligner Phloxal salve og Phloxal drops, så er salven mer "langspilling." Dette er sannsynligvis grunnen til at salve kan kureres raskere og mer pålitelig enn å dryppe en løsning av et medikament.

Med demodektisk blefaritt hjalp ingenting. Jeg hørte om svovel, kjøpte den i en dyrebutikk, begynte å ta den (på spissen av en skje) - en uke senere merket jeg at betennelsen hadde forsvunnet. Det er hva en riktig valgt medisin betyr..

All informasjon gis kun til informasjonsformål. Og det er ikke en instruksjon for selvbehandling. Hvis du føler deg uvel, bør du oppsøke lege.

Phloxal. Sammensetning, doseringsform, virkningsmekanisme. Indikasjoner og kontraindikasjoner for bruk. Instruksjoner for bruk. Bivirkninger, priser og anmeldelser

Nettstedet gir referanseinformasjon bare til informasjonsformål. Diagnostisering og behandling av sykdommer skal utføres under tilsyn av en spesialist. Alle medikamenter har kontraindikasjoner. Spesialkonsultasjon kreves!

Hva er floxal?

Phloxal er et antibakterielt øyemedisin. Oftalmologi er en gren av medisin som behandler sykdommer i øyet og tilstøtende strukturer. Phloxal presenteres i to doseringsformer, i form av øyedråper og salver. Dette gir pasienten en praktisk mulighet til å velge den mest passende måten å bruke medisinen på..

Phloxal brukes mot forskjellige øyesykdommer assosiert med infeksjon..
Det viktigste aktive stoffet i stoffet undertrykker sykdomsfremkallende bakterier som forårsaker slike vanlige øyesykdommer som konjunktivitt, keratitt, bygg, smittsom betennelse i øyelokkene (blefaritt). Ødelegger de forårsakende midlene til sykdommen i det inflammatoriske fokuset, virker stoffet på årsaken til sykdomsutviklingen, noe som resulterer i utvinning.

Legemidlet brukes bare lokalt, i forbindelse med dette er dets virkning på andre organer og systemer minimal. Til tross for at det er et antibiotikum, er det blottet for de fleste bivirkninger, siden det ikke blir absorbert i blodet når det brukes lokalt (og har ingen resorptiv effekt). Derfor er stoffet tilgjengelig gratis kjøpt uten resept. Phloxal er populært blant både leger og pasienter på grunn av sin høye effektivitet og pålitelighet..

Det viktigste virkestoffet er floksalt. Er stoffet et antibiotikum?

Den viktigste aktive ingrediensen i stoffet er ofloxacin. Stoffet er et hvitt krystallinsk pulver uten smak eller lukt. Dette antibakterielle middelet tilhører gruppen fluorokinoloner. Dette antibakterielle stoffet ble patentert i 1982 i USA. Ofloxacin, som mange medikamenter fra fluorokinolon-gruppen, kan brukes i form av tabletter og intramuskulære injeksjoner eller til lokal bruk (i form av øyedråper). Imidlertid observeres bivirkninger ofte når man tar stoffet inne. Heldigvis har ikke lokal bruk av floxal disse ulempene..

Ofloxacin er et bredspektret antibakterielt middel. Den er aktiv mot de fleste øyepatogener. Først av alt er dette gram-negative bakterier (E. coli, Shigella, enterobacteria), samt noen gram-positive organismer (stafylokokker og streptokokker). Det er verdt å merke seg at stafylokokker og streptokokker, de vanligste årsaksmidlene for hudpustulære infeksjoner, ikke ofte forårsaker øyesykdommer.

Spektret av ofloxacin (phloxal) inkluderer følgende mikroorganismer:

  • E coli;
  • Proteus
  • Morganella;
  • Shigella
  • Klebsiella;
  • enterobakterier;
  • enterokokker;
  • neysseries;
  • legionella;
  • klamydia
  • stafylokokker;
  • streptokokker.
Dessverre er stoffet ikke aktivt mot anaerobe mikroorganismer (bakterier som utvikler seg i fravær av oksygen). Slike forhold skapes når du bruker kontaktlinser, siden det praktisk talt ikke er noe luftlag mellom linsen og overflaten av øyet. Derfor er det umulig å bruke stoffet når du bruker kontaktlinser.

Dermed er stoffet virkelig et antibiotikum, det har et bredt spekter av virkning. Vær imidlertid ikke bekymret for bruken, siden alle begrensningene som ligger i antibiotika for dette stoffet er ukarakteristiske. Det kan brukes i samsvar med instruksjonene, uten frykt for bivirkninger. Bruken av stoffet fører ikke til utvikling av resistente former for mikroorganismer, skader ikke leveren eller nyrene, og derfor selges det fritt på apotek.

Handlingsmekanismen til stoffet phloxal

Når du påfører legemidlet på overflaten av øyet (i form av dråper eller salver), er stoffet relativt jevnt fordelt i vevet og i de omkringliggende strukturer. Med lokal bruk oppnås således en terapeutisk konsentrasjon av ofloxacin i vevet i øyet. Mengden medikament som kommer inn i blodomløpet minimalt og praktisk påvirker ikke funksjonen til indre organer.

Legemidlet forhindrer deling av sykdomsfremkallende mikroorganismer, og forårsaker også deres død. Medisinens virkningsmekanisme er assosiert med hemming av enzymer som er ansvarlige for reproduksjon av det genetiske materialet til bakterier (DNA-gyrase). Dette enzymet finnes i de fleste patogene mikroorganismer, dette forklarer stoffets brede spekter. Legemidlet er også aktivt mot mikroorganismer som produserer beta-laktamase (dette enzymet gir dem resistens mot penicillin). Generelt er resistens mot ofloxacin i mikroorganismer ikke så vanlig. Dette tillater bruk av phloxal for behandling og forebygging av smittsomme øyeskader..

Doseringsformer av medikamentet phloxal (øyedråper, øyesalve)

Phloxal produseres i to doseringsformer - i form av øyedråper eller salver. Stoffet produseres under samme navn i Russland og i Tyskland. Prisen på stoffet kan avvike noe fra dette, men sammensetningen forblir alltid den samme. Både dråper og salve har en konsentrasjon av ofloxacin lik 0,3%.

Øyedråper fås i 5 ml plastflasker med en spesiell dropperhette. Dette dekselet lar deg dosere mengden av stoffet jevnt med hver bruk. Det anbefales å innpode en dråpe i hvert øye 2-4 ganger om dagen, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Dråper er en klar løsning av lys gul farge..

Øyesalve er tilgjengelig i rør på 3 gram. Salven er homogen, har en lys gul farge. Det må legges for det syke øyets nedre eller øvre øyelokk 2 til 3 ganger om dagen. Dosering av salver er ikke så praktisk som dråper. Det anbefales at du bruker strimler på ca 1,5 cm ved hver påføring av salven. Salven og dråpene av floxal kan kombineres, men når den kombineres, anbefales salven å brukes sist.

Sammensetningen av forskjellige former for stoffet

Ofloxacin er ikke det eneste stoffet i sammensetningen av floxal. Den inkluderer også flere hjelpestoffer, på grunn av hvilken oppløsningen av øyedråper forblir stabil gjennom utløpsdatoen, og salven - dens konsistens og form. Vanligvis er hjelpestoffer inerte (nøytrale i forhold til menneskelig vev), men i noen sjeldne tilfeller kan pasienter ha allergier eller individuell intoleranse mot noen av dem. Derfor er det veldig viktig å sette seg inn i stoffets sammensetning før bruk..

Floksale øyedråper inneholder følgende hjelpestoffer:

  • benzalkoniumklorid - 0,025 mg;
  • natriumklorid - 0,009 g;
  • saltsyre - 5 mg;
  • natriumhydroksyd - 3 mg;
  • vann for injeksjon - opptil 1 ml.
Salven av floxal inkluderer i tillegg følgende stoffer:
  • flytende parafin - 100 mg;
  • ullfett - 50 mg;
  • Vaseline - 847 mg.
Brukte hjelpestoffer endrer ikke effekten av det viktigste antibakterielle middelet, og påvirker heller praktisk talt ikke lukten. De fleste av dem brukes i floksale analoger..

Floksale analoger

I dag er det et stort utvalg oftalmiske preparater beregnet på behandling av smittsomme øyelesjoner. De fleste av dem blir presentert i form av øyedråper, siden denne formen er den mest praktiske for introduksjon i øyeområdet. Phloxal har, som de fleste av sine analoger, en overkommelig pris og veldig god effekt..

De vanligste og mest populære analogene av phloxal er følgende medisiner:

  • Tobrex;
  • toradex;
  • kloramfenikol;
  • Cypromed;
  • Signicef;
  • ciprolet;
  • ophthalmoferon;
  • albucid;
  • vitabact;
  • okomistin;
  • deksametasonbehandling;
  • tetracyklin salve.
Blant analogene til stoffet er hovedsakelig dråper med innholdet av forskjellige antibakterielle midler i lave konsentrasjoner (tilstrekkelig til å gi lokal virkning). Tilhørigheten av antibiotika til forskjellige grupper bestemmer deres forskjeller i virkningsmekanismen. Som et resultat er noen medikamenter mer effektive mot visse patogener, mens andre medikamenter har et annet spekter av virkning. Riktig valg av nødvendig antibakterielt middel kan gjøres av en øyelege (registrer deg) bare etter en grundig undersøkelse.

Oftalmoferon (et antiviralt oftalmisk medikament), samt noen antiseptika (vitabact, ocomistin) kan også henvises til analoger av stoffet. De ødelegger også bakterier som har falt på overflaten av øyet, men effekten av dem er ikke like effektiv som antibiotika. Noen medisiner inkluderer deksametason eller difenhydramin. Disse stoffene lindrer allergiske manifestasjoner, samt reduserer betennelse og hevelse i øyet..

Phloxal og Signicef

Den nærmeste analogen til phloxal er Signicef. Dette stoffet inneholder levofloxacin, som, i likhet med ofloxacin, tilhører gruppen fluorokinoloner. Signicef ​​regnes som et litt mer effektivt medikament, siden virkestoffet har 2 ganger mer aktivitet sammenlignet med ofloxacin. Imidlertid er handlingsspekteret av medisinene nesten det samme.

Signicef ​​er litt dyrere enn phloxal, men det er også et rimelig medikament. Konsentrasjonen av antibiotika i det er 0,5%, mens i phloxal - 0,3%. Dette er sannsynligvis grunnen til at de offisielle instruksjonene anbefaler ikke å bruke til barn under 1 år. Phloxal kan brukes selv hos nyfødte. I praksis foreskriver imidlertid øyeleger Signicef ​​i alle aldre.

I mangel av et av disse stoffene på apoteket, kan du dermed trygt velge det andre. Legemidler er utskiftbare. Begge medisinene er foreskrevet for de samme oftalmiske sykdommer..

Floksalt og preparater som inneholder tobramycin (tobrex, tobradex)

Tobrex er et medikament i form av øyedråper som inneholder 3% tobramycin. Dette er et veldig vanlig medikament med god toleranse og lang erfaring med bruk. Prisen på tobrex og phloxal er sammenlignbar. Tobrex brukes best i tilfeller der det oppdages synlig purulent utslipp fra øyet. I de fleste tilfeller er det bedre å bruke floksalt. Imidlertid bør det endelige valget av stoffet tas av en spesialist.

Tobradex er et medikament som inneholder i tillegg til tobramycin dexamethason (1 mg). Dexamethason er et kortikosteroidhormon. Den ekstra inkluderingen av dexamethason gjør at stoffet kan ha en lokal betennelsesdempende og anti-allergisk effekt. Dette lar deg raskt eliminere symptomene på øyesykdommer og akselerere utvinning. Med økende effektivitet øker imidlertid legemidlets pris, samt risikoen for bivirkninger.

Phloxal og preparater som inneholder ciprofloxacin (cypromed, ciprolet)

Ciprofloxacin er også et bredspektret antibiotikum. Det brukes ofte i oftalmisk og ØNH-praksis. I motsetning til tobramycin (brukt i preparatene til tobrex, tobradex), er det nærmere floxal i spekteret av bakterier som er følsomme for dets virkning. Dette skyldes det faktum at de er inkludert i samme gruppe medikamenter og er noe lignende i struktur som ofloxacin (virkestoffet i phloxal). Ciprofloxacin har lav toksisitet.

Cipromed er et av medisinene som inneholder ciprofloxacin. Ulempen med stoffet er en brennende følelse i øyet etter bruk av stoffet. Den inneholder også 0,3% av det aktive stoffet, men skiller seg fra phloxal ved at det kan brukes til innstøping i ørene. Et annet medikament fra denne gruppen er ciprolet. Det er produsert under dette navnet ikke bare i form av øyedråper, men også i form av tabletter og en injeksjonsløsning. Den viktigste fordelen er en lavere pris. Ellers er det praktisk talt ikke annerledes enn cypromed.

Floksalt og dråper som inneholder kloramfenikol (kloramfenikol-DIA)

Kloramfenikol er et syntetisk antibakterielt middel som har et bredt spekter av virkning. I motsetning til ofloxacin, har kloramfenikol en bakteriostatisk snarere enn bakteriedrepende effekt. Dette betyr at den ikke dreper bakterier, men bare forhindrer reproduksjon av dem. Dermed er effekten mindre uttalt enn ofloxacin. Imidlertid er det i området sensitive bakterier sammenlignbart med ofloxacin. Kloramfenikol brukes til systemisk bruk, til kutan bruk, så vel som øyedråper (Chloramphenicol-DIA).

Medikamentet kloramfenikol-DIA er et øyedråpe i et volum på 10 ml med et innhold på 0,25% antibiotikum. Når det blir innpodert, trenger det aktive stoffet godt inn i vevene og væskene i øyet, men trenger delvis inn i den systemiske sirkulasjonen, noe som kan forårsake bivirkninger. Dråper som inneholder kloramfenikol brukes mot konjunktivitt, keratitt, blefaritt, men er ikke førstelinjemedisiner. På grunn av den mulige utviklingen av bivirkninger på kloramfenikol, brukes de bare hvis andre antibiotika har vist seg å være ineffektive..

Phloxal og Oftalmoferon

Oftalmoferon er et kombinert oftalmisk preparat som inneholder interferon og difenhydramin. Interferon er et bredspektret antiviralt middel som kan brukes til alle virale øyeskader. Interferon med systemisk bruk gir mye bivirkninger, men med lokal bruk er de praktisk talt ikke-eksisterende. Difenhydramin har også en gunstig effekt. Det har anti-allergiske, antiprurittiske og avsvalgende effekter..

Oftalmoferon er veldig forskjellig i bruksområde fra floxal. Den brukes mot herpetic eller adenoviral konjunktivitt og keratitt, mens den praktisk talt ikke brukes til bakterielle øyelesjoner. På den annen side kan ikke phloxal brukes til viral konjunktivitt og andre øyesykdommer..

Før du kjøper et medikament, er det derfor veldig viktig å gjennomgå en undersøkelse hos en øyelege og få riktig avtale. Ved hjelp av en klinisk undersøkelse eller ytterligere laboratorietester kan bare en lege bestemme den eksakte årsaken til sykdommen og anbefale riktig medisin. Feil behandling kan føre til komplikasjoner..

Floksal og tetracyklin salve

Tetracyklin er et kjent bredspektret antibiotikum. For flere tiår siden ble den brukt til å behandle mange smittsomme sykdommer på grunn av at den er like effektiv mot forskjellige bakterier (både mot stafylokokker og mot tarmbakterier og andre mikroorganismer). De siste årene prøver de imidlertid å nekte dette stoffet, siden det har høy giftighet.

For behandling av oftalmiske sykdommer er det en spesiell form for antibiotika - tetracyklin øyesalve 1%. Det legges for det nedre øyelokket fra 3 til 5 ganger om dagen for smittsomme sykdommer i øynene. Legemidlet er effektivt, men på grunn av dets høye toksisitet, anbefales det å bruke det bare hvis andre antibakterielle medisiner ikke har riktig effekt. For barn under 18 år, så vel som for gravide, anbefales det ikke å bruke dette stoffet. Derfor er phloxal i dag et mer lovende og sikrere medikament enn tetracyklin salve..

Floksalt og albucid (Sulfacil)

Albucid (det moderne navnet for sulfacyl) er et tidstestet oftalmisk middel. Det har eksistert i mange år, det er vanlig å bruke det mot forskjellige øyesykdommer i alle aldre, selv hos nyfødte. I dag er bruken utbredt for behandling av purulent betennelse i bindehinnen i øynene hos nyfødte forårsaket av gonococcus. Det brukes også for å forhindre infeksjoner når fremmedlegemer kommer inn i øyeområdet, tørre øyne og i andre tilfeller. Albucid er et bedre kjent legemiddel enn floksalt, men det er betydelig underordnet det i antibakteriell aktivitet..

Det aktive stoffet i albucid er sulfacetamid. Det stopper veksten og reproduksjonen av mikroorganismer, men klarer ikke å ødelegge dem uavhengig. Spektret av antibakteriell aktivitet er noe smalere enn ofloxacin. Sulfacetamid kan tas opp i den systemiske sirkulasjonen, og det er derfor i praksis ofte observeres allergiske reaksjoner på dette stoffet. Til tross for dette er albucid et av medisinene som kan finnes i et medisinskap i nesten hvilken som helst familie, derfor anbefales det å bruke dette stoffet til profylaktiske formål med de første symptomene på øyeskade før du kontakter lege..

Fluksale og oftalmiske antiseptika (Vitabact, Okomistin)

Antiseptika er desinfeksjonsmidler som hovedsakelig brukes til ekstern anvendelse. De kan ikke brukes til intramuskulær eller intravenøs administrasjon, men de hjelper til med å fjerne ikke bare bakterier, men også noen virus fra overflaten av huden og slimhinnene. De fratas evnen til å bli absorbert i den systemiske sirkulasjonen, så risikoen ved bruk av dem er minimal. Derfor er det med milde ukompliserte bakterieinfeksjoner i øynene mulig å bruke ikke antibakterielle medisiner, men antiseptiske øyedråper.

Vitabact (virkestoff picloxidine) er et desinfeksjonsmiddel i øyet. Det er indikert for bruk i konjunktivitt av forskjellige opphav (bakteriell, herpetic).
Okomistin er et antiseptisk middel i form av dråper, som er preget av stor allsidighet. Dråper okomistin kan i henhold til offisielle instruksjoner bli innpodet i ørene, nesen og øynene. Til tross for dette er oftalmiske antiseptika betydelig dårligere når det gjelder floksale og andre antibakterielle medisiner. De anbefales kun for forebyggende formål og for behandling av milde infeksjoner..

Indikasjoner for bruk av medikamentet phloxal

Phloxal er et antibakterielt oftalmisk middel med et bredt spekter av virkning. Det er indikert for smittsomme lesjoner i den fremre delen av øyet forårsaket av bakterier som er følsomme for dets virkning. Til tross for at dets virkningsspekter dekker nesten alle de vanligste årsaksmidlene til øyesykdommer, bestemmes behovet for bruk av dette stoffet av en øyelege som oppretter en diagnose.
Øyet er et sammensatt sanseorgan som har en spesiell struktur. Den skiller flere skjell, så vel som avdelinger, i hver av dem er det elementer som utfører forskjellige funksjoner. I øyet er det lysbrytende, adaptive (muskel) og sensoriske (følsomme) avdelinger, som hver er preget av sine egne patologier og sykdommer.

Bakterielle infeksjoner er mest utsatt for den fremre delen av øyet, som er i kontakt med det ytre miljøet. Øyets overflate bør fuktes konstant, derfor er det i nærheten av dette området et stort antall lacrimal kjertler og kanaler, i hvilke bakterier også kan utvikle seg. Phloxal er, som andre øyedråper, beregnet for overflatebruk. Et antibakterielt middel når det påføres i form av dråper trenger ikke inn i de dypere delene av øyet. Det er grunnen til at phloxal er indikert for behandling av smittsomme lesjoner i det fremre øyet og tilstøtende strukturer..

Floksal og konjunktivitt

Konjunktivitt er en betennelse i slimhinnene i øyet som dekker øyet utenfra, så vel som det indre slimhinnen i øyelokket. Konjunktivitt kan være viral eller bakteriell. I det første tilfellet overføres patogenet (adenovirus) av luftbårne dråper. I det andre tilfellet kommer bakterier inn i øyet gjennom forurensede hender, infiserte gjenstander. Allergisk konjunktivitt forekommer også..

De vanligste årsaksmidlene til bakteriell konjunktivitt er følgende mikroorganismer:

  • pneumokokker;
  • gonokokker;
  • streptokokker;
  • stafylokokker;
  • noen gramnegative bakterier.
Konjunktivitt har en rekke karakteristiske symptomer. Det manifesteres av rødhet i øyehudene (på grunn av utvidelse av intraokulære kar), lakrimering, fotofobi. Noen ganger er pasienten bekymret for kløe og svie i øynene, samt svak hevelse i øyelokkene. Med bakteriell konjunktivitt vises tyktflytende gulaktig utslipp fra øynene, på grunn av hvilket øyelokkene kan feste seg sammen, spesielt om morgenen etter en natts søvn. Med viral konjunktivitt er utflod vanligvis fraværende. I alvorlige og langvarige perioder vises tørrhet i øyeområdet, smerter i øynene, følelse av "sand" bak øyelokkene, tretthet i øynene.

Bakteriell konjunktivitt kan forsvinne på egen hånd, men det anbefales å bruke antibakterielle midler for å forhindre kronisk konjunktivitt. Phloxal er ypperlig til behandling av alle typer bakteriell konjunktivitt. Det må innpodes 2 til 4 ganger om dagen i 1 til 2 uker. Kanskje bruk av floxal i form av en salve. Det er veldig viktig å tenke på at med viral og allergisk konjunktivitt er stoffet mindre effektivt. I disse tilfellene er det også foreskrevet, men målet er å forhindre bakterieinfeksjon. Oftalmoferon er et spesifikt medikament for behandling av viral konjunktivitt..

Floksal og blefaritt

Blefaritt er en smittsom betennelse i ciliary kanten av øyelokket. Sykdommen kan være akutt og kronisk, men i de fleste tilfeller manifesterer den seg med en reduksjon i immunitet og er vanskelig å behandle. Det vanligste forårsakende middelet for blefaritt er Staphylococcus aureus. Sykdommen fremmes av betennelse i mandlene, faryngitt, tannlegesykdommer, vitaminmangel, øyeirritasjon av vind, røyk, støv.

Blefaritt er preget av hevelse og rødhet i øyelokket, tap av øyevipper, tilstedeværelse av sekreter av forskjellige konsistenser i øyeområdet. Pasienten klager over alvorlighetsgraden av øyelokkene, overfølsomhet for sterkt lys, tretthet i øynene. Det kliniske bildet av blefaritt avhenger i stor grad av patogenet og sykdomsformen..

Følgende former for blefaritt skilles:

  • Enkel form. Det er preget av fortykkelse av øyelokkene, moderat betennelse i bindehinnen, akkumulering av hvitgult utslipp i hjørnene av øyet.
  • Skalaktig blefaritt. Det er ledsaget av dannelse av flak av desquamated epidermis ved foten av øyenvippene. Skala dannes også på øyenbrynene og hodebunnen. Denne formen kalles også seboreisk blefaritt..
  • Allergisk blefaritt. Nesten alltid assosiert med handlingen av et allergen. Det er ledsaget av kraftig hevelse og kløe i øyelokkene. Et karakteristisk tegn på allergisk blefaritt er mørklegging av øyelokkens hud.
  • Rosacea blefaritt. En smittsom form av blefaritt, som er preget av utseendet på grå eller røde knuter på øyelokkens hud, gjennom hvilket purulent innhold kan sees..
  • Ulcerøs blefaritt. Den alvorligste formen for blefaritt, som er preget av skade på øyevippene i hårsekkene og dannelse av magesår langs kantene på øyelokkene..
Behandlingen av blefaritt avhenger også av sykdomsformen. Imidlertid er i de fleste tilfeller antibiotika foreskrevet for behandling av blefaritt, både lokalt og systemisk (i form av tabletter). Blant lokale antibakterielle midler er floxal fortjent veldig populært. For behandling av blefaritt brukes som regel kompleks behandling, som inkluderer bruk av kunstige tårer, kortikosteroid (antiinflammatoriske) geler og salver. I alvorlige tilfeller kan til og med kirurgisk behandling være nødvendig..

Floksal og demodikose av øyelokkene

Demodekose er en parasittisk hudsykdom forårsaket av opportunistiske flått. Demodekose har et bredt område med hudskader, i tillegg til øyelokkens hud inkluderer det ansiktet, øyenbrynene, haken, sjeldnere - bryst og rygg. Demodekose av øyelokkene har et karakteristisk klinisk bilde. Det er preget av plakett langs kanten av øyelokket, klumping av øyenvipper på grunn av tørking av sekresjonen, kviser i ytterkanten av øyelokket. Kantene på øyelokkene tykner i form av en rødlig rulle. Noen ganger avtar manifestasjonene av sykdommen. Demodekose er farlig ved at den forverrer forløpet av eventuelle oftalmiske sykdommer. Diagnostikk av demodikose utføres direkte på kontoret til en øyelege. Dette krever flere flimmerhår fra hvert øyelokk.

For behandling av demodikose av øyelokkene foreskrives spesielle antiparasittgeler, rettet mot å fjerne patogenet. Det er veldig viktig å rengjøre øynene for klebrig sekreter før du bruker dem. Antibakterielle øyedråper (inkludert floxal) brukes bare i tilfelle av purulente komplikasjoner. På grunn av at parasitten er svært motstandsdyktig, kan behandlingen av demodikose bli forsinket. Hvis slike problemer blir funnet, må du snarest oppsøke lege uten å sette dine kjære og andre i fare.

Floksal og keratitt, hornhinnesår og traumer

Keratitt er en betennelse i øyets hornhinne. Hornhinnen er en gjennomsiktig kropp i den fremre delen av øyet, et av brytningsmediene i synsorganet. Med keratitt forekommer tetting av hornhinnen, på grunn av hvilken synet er midlertidig nedsatt. Keratitt kan være forårsaket av en bakteriell eller virusinfeksjon, en øyeskade. Keratitt kan føre til en torn eller redusert syn..

Følgende typer keratitt skilles:

  • Allergisk keratitt. Allergisk skade på hornhinnen oppstår bare ved alvorlige allergiske sykdommer. Utbruddet av sykdommen er turbulent, manifestert ved kløe, lakrimering, fotofobi. Sår i hornhinnen vises veldig raskt, og synet på det berørte øyet avtar..
  • Bakteriell keratokonjunktivitt. Bakteriell skade på hornhinnen er en komplikasjon av konjunktivitt, som kan oppstå som følge av traumer eller bruk av kontaktlinser. De vanligste årsaksmidlene til bakteriell keratitt er Staphylococcus aureus og Pseudomonas aeruginosa.
  • Viral (herpetic) keratitis Viral (herpetic) keratitis er farlig fordi den sprer seg til de dypere lagene av hornhinnen, som etter at leger er igjen i den som svekker lysets gang og følgelig synet.
  • Ulcerøs keratitt (krypende hornhinnesår). Oppstår etter en hornhinneskade av fremmedlegemer. Strømmen er veldig tung.
  • Photokeratitis. En sjelden type keratitt som oppstår ved lang eksponering for hornhinnen ved direkte ultrafiolette stråler (fra solen eller kunstige kilder, for eksempel en sveisemaskin).
Keratitt er en alvorlig øyesykdom. Det er veldig viktig når de første symptomene på sykdommen oppstår (skarpe smerter i øyet, fotofobi, synshemming, følelse av fremmedlegeme), ta kontakt med en øyelege for diagnose og behandling. Behandlingsregime for keratitt avhenger av årsaken til deres forekomst. For behandling av smittsom keratitt er antibakterielle dråper (for eksempel floksalt) nesten alltid foreskrevet. Noen ganger foreskrives steroide antiinflammatoriske salver for å redusere betennelse og lette helbredelse..

Phloxal and Barley (Hordeolum)

Bygg er en akutt betennelse i talgkjertelen som ligger ved roten av øyenvippene på utsiden av øyelokket. Det vitenskapelige navnet på bygg er gordeolum. Det er også den såkalte indre bygg, når den meibomian kjertelen blir betent (den lacrimale kjertelen som fukter bindehinnen i øyet og øyelokkene fra innsiden). Bygg er i de aller fleste tilfeller forårsaket av en bakteriell infeksjon, nemlig Staphylococcus aureus. Det populære navnet på sykdommen er assosiert med et karakteristisk utseende av en patologi som ligner byggkorn.

Mekanismen for byggutvikling ligner utviklingen av en byll på huden. I begynnelsen av sykdommen, i kanten av øyelokket, dannes en begrenset hevelse, ødem. Også detekteres vasodilatasjon på øyeproteinet i form av røde linjer. Pasienten kan bli forstyrret av hodepine og feber. Noen dager senere dannes et gult hode i midten av forseglingen på øyelokket, ved åpningen som pus og partikler av dødt vev frigjøres. Du må ikke i noe tilfelle prøve å presse ut bygg selv, siden dette kan føre til spredning av infeksjon i retning av bane med dannelse av en abscess eller flegmon.

Behandlingen av bygg er vanligvis ikke vanskelig. Med riktig behandling forsvinner den om noen dager. Phloxal er flott for behandling av bygg, da det har en antibakteriell effekt. Antiinflammatoriske dråper som inneholder deksametason eller difenhydramin kan også brukes. For å forhindre bygg er det veldig viktig å observere personlig hygiene, ikke gni øynene med skitne hender og overvåke immunitetstilstanden.

Phloxal og Halazion

Chalazion er en kronisk proliferativ betennelse i kanten av øyelokket rundt den lacrimale kjertelen. Med denne sykdommen påvirkes også brusk i øyelokket. Utad er sykdommen veldig lik bygg, men i henhold til utviklingsmekanismen skiller den seg betydelig. Halazion utvikler seg når utløpskanalen til lacrimal kjertel blokkeres og væske samler seg i den.

Halazion kan utvikle seg både i nærvær av en bakteriell infeksjon og uten den. I begynnelsen av sykdommen på øyelokket kjennes en tett formasjon, smertefri, noe som deformerer øyelokkets utseende. På konjunktivens side er et sted med rødhet notert. Etter infeksjon kan smerter, pus, øyenlokkødem oppstå. Dette gjør at sykdomsforløpet ligner bygg. Dermed er chalazion ikke først og fremst en smittsom sykdom, men i behandlingen blir floksale eller andre antibakterielle dråper veldig ofte foreskrevet.

Halazion kan med jevne mellomrom forverres, så den radikale behandlingen er kirurgisk fjerning av den forstørrede kjertelen. Operasjonen er kort, det tar flere minutter. Før og etter intervensjonen anbefales det å innpode phloxal eller et lignende medikament i øynene.

Floksal og dakryocystitt

Dacryocystitis har karakteristiske symptomer. Det er lacrimation, så vel som en synlig hevelse i det indre hjørnet av øyet. Trykk på hevelsen fører til frigjøring av slimete eller slimhinnesekret. I området med den betente lacrimalsekken observeres rødhet i huden, hevelse i øyelokkene, nesten fullstendig lukking av palpebral sprekk. Etter noen dager med et akutt sykdomsforløp dannes det en abscess i området av lacrimal sac, som må åpnes kirurgisk.

Behandling av dacryocystitis utføres på et oftalmisk sykehus under tilsyn av spesialister. Hvis mulig gjenopprettes tettheten til nasolacrimal kanalen ved hjelp av lyd og massasje i dette området. Over øyelokket, legg salve eller innpaller antibakterielle dråper. Behandlingen varer flere uker. I fravær av effekten av behandlingen, er kirurgisk inngrep nødvendig for å korrigere nasolacrimal kanalen.

Floksal og klamydial øyeinfeksjon (trakom)

Klamydial infeksjon i øynene er enhver skade på slimhinnen i øynene av klamydia. En spesifikk infeksjon i øynene med klamydia kalles også trakom. Trachoma kan manifestere seg som konjunktivitt, keratitt, betennelse i lacrimalkjertlene. Et karakteristisk tegn på klamydial infeksjon er dannelse av korn (knuter, follikler) på konjunktiva.

Klamydia kommer inn i øyet på samme måte som de fleste bakterier, nemlig gjennom skitne hender og personlig pleieprodukter. Klamydia kan smittes i bassenget, siden konsentrasjonen av klor i vannet vanligvis ikke er tilstrekkelig til å nøytralisere klamydia. Det er en sjanse for å utvikle trakom etter urogenital klamydia. Endelig blir nyfødte noen ganger smittet med klamydia når de går gjennom fødselskanalen til moren.

Klamydial infeksjon i øyet har en rekke manifestasjoner. Det begynner vanligvis med konjunktivitt-symptomer (hevelse i øyelokkene, fotofobi, følelse av et fremmedlegeme i øyet). Deretter er hornhinnen involvert i den smittsomme prosessen, det vises sårdannelser, som er arrete. På grunn av dette oppstår deformasjon av øyelokkene, samt tetting av hornhinnen. Heldigvis er den klamydiale infeksjonen i dag kurert og sykdommen utvikler seg vanligvis ikke til alvorlige konsekvenser..

Phloxal er et av de viktigste medisinene som brukes ved trakoma og klamydiale infeksjoner i øyet. Det forårsakende middelet til trakom er følsomt for ofloxacin, det aktive stoffet i stoffet. Phloxal kan også brukes til behandling av nyfødte. I sjeldne tilfeller er kirurgisk behandling nødvendig for å eliminere effekten av trakom.

Forebygging av bakteriell infeksjon etter øyeskader og kirurgi med floxal

Hjelper floxal med herpetisk konjunktivitt?

Kontraindikasjoner for bruk av floxal

Allergi (overfølsomhet) mot phloxal

Allergi er hovedårsaken til at leger forbyr bruk av stoffet. Imidlertid sjelden vet pasienten at han er allergisk mot noen av komponentene i stoffet. Dette blir kjent først etter den første bruken av stoffet. En allergi mot stoffet manifesteres ved ødem, kløe, svie i øyeområdet etter bruk. Det er veldig viktig å øyeblikkelig ta hensyn til disse tegnene, skylle øyet, fjerne allergenrester fra konjunktivalsekken og bruke ethvert anti-allergisk middel (for eksempel suprastin). I fremtiden er det nødvendig å erstatte stoffet med et annet, forskjellig i sammensetning.

Det er veldig vanskelig, men mulig, å forutse utviklingen av allergiske reaksjoner. En allergi mot phloxal kan mistenkes hvis pasienten lider av andre allergiske sykdommer (for eksempel bronkial astma), mat- eller medikamentallergier. I dette tilfellet kan du utføre spesielle allergiske tester for phloxal og lignende medisiner som pålitelig indikerer tilstedeværelse eller fravær av allergier i deres forhold og muligheten for bruk av dem.

Kan jeg bruke stoffet til gravide og ammende mødre?

Den offisielle instruksjonen av stoffet forbyr bruk under graviditet og amming. Til tross for at direkte data som bekrefter den negative effekten av stoffet på fosteret ikke er tilgjengelige, tyder tester på rotter og kaniner på at antibiotika (ofloxacin), som er en del av floxal, er giftig for fosteret. Det er grunnen til at dette stoffet ikke skal brukes under graviditet.

Hvis det er en stor fare for morenes helse, og bruken av dette stoffet fortsatt er nødvendig, kan floksalt brukes under tilsyn av spesialister. Det er veldig viktig å følge alle advarsler om bruken av stoffet og ikke overskride de anbefalte dosene.

Kan jeg bruke stoffet til å behandle barn og nyfødte?

Bruksanvisning phloxal. Bivirkninger

Hvordan bruke phloxal i form av øyedråper?

Phloxal i form av øyedråper leveres i en 5 ml flaske med en spesiell dispenser. Det er veldig viktig å injisere stoffet riktig i konjunktivalsekken, siden behandlingsresultatet ellers vil være langt fra ideelt. Det er nødvendig å overholde en viss handlingsrekkefølge når du bruker øyedråper.

Følgende trinn må gjentas ved innføring av phloxal:

  • først må du vaske hendene og klargjøre stoffet til bruk;
  • da må du ta en komfortabel stilling, kan du ligge på ryggen eller kaste hodet tilbake;
  • flasken skal være i en avstand på omtrent 3 centimeter fra øyet, det er viktig at tuppen ikke berører øyebollet;
  • det nedre øyelokket skal trekkes med pekefingeren slik at det dannes en lomme der 1 - 2 dråper av stoffet er plassert;
  • hetteglasset skal ikke rettes mot området i det indre hjørnet, siden derfra blir stoffet raskt ført bort i nasolacrimal kanalen;
  • når du installerer, skal blikket rettes litt mot siden. Imidlertid bør du ikke miste flasken av syne (du kan bruke et speil);
  • etter inndypning, 1 dråpe i begge øynene, du må lukke dem (i flere minutter) og trykk litt på de indre hjørnene av øyet.
Phloxal i form av dråper skal brukes 2 til 4 ganger om dagen. Det anbefales å bruke stoffet i ikke mer enn 2 uker. Etter dette mister stoffet effektiviteten. Etter inngrepet er det veldig viktig å ikke gni øynene med hendene, og bruk om nødvendig et rent skjerf eller håndkle. Noen ganger brukes flere typer dråper eller salver. Intervallet mellom administrasjonen bør være 20 til 30 minutter. Floksal øyesalve skal bare brukes etter dråper når den brukes sammen.

Hvordan bruke phloxal som en salve?

Å bruke en øyesalve er en mer komplisert prosedyre enn å slippe dråper. Til tross for dette er denne doseringsformen bedre bevart i et flytende medium mellom øyelokket og øyeeplet og fungerer som en kilde til antibiotika lenger. Øyesalve kan plasseres bak det nedre øyelokket med en bomullspinne, pinner eller andre spesielle enheter.

Ved administrering av en øyesalve, bør følgende sekvens av handlinger følges:

  • du må vaske hendene, klargjøre et rør med salve og alle nødvendige enheter;
  • etter det påføres riktig mengde salve (stripe 1 - 1,5 cm lang) på en bomullspinne;
  • hodet skal kastes bakover, for å se bort for å unngå å blinke under introduksjonen av salven;
  • det nedre øyelokket trekkes av pekefingeren, og stoffet injiseres med en bomullspinne på overflaten av det nedre øyelokket under visuell kontroll gjennom et speil;
  • salve og bomullspinne under prosedyren skal ikke berøre øyeeplet, ellers vil det være en ufrivillig blinking;
  • etter påføring av salven, må du lukke øyet og vente noen minutter til salven er absorbert.
Salven kan legges på lignende måte for det øvre øyelokket. Når det brukes sammen med dråper, er det veldig viktig, først og fremst, å bruke dråper, og først deretter salve. Etter legging av salven kan synet forringes litt, siden salven ikke har full åpenhet. Visjonen vil komme seg på egen hånd etter fullstendig oppløsning av salven.

Funksjoner ved bruk av stoffet phloxal

Medikamentet phloxal har noen funksjoner som du trenger å bli kjent med før bruk. Når du bruker stoffet, anbefales ikke kontaktlinser. Dette er forbundet med økt risiko for å utvikle en infeksjon, spesielt anaerob (lever i fravær av oksygen). Bruken av stoffet eliminerer de vanlige mikroorganismer som bor i øyeområdet. Imidlertid kan andre biologiske bakterier (hovedsakelig anaerobe) som er resistente mot floxal, okkupere denne biologiske nisjen. Bruk av kontaktlinser skaper et oksygenfritt miljø som er egnet for utvikling av slike mikroorganismer..

En annen viktig funksjon er en reduksjon i synskvaliteten de første minuttene etter at den er brukt. Dette er viktig for arbeidere i mange yrker, for eksempel bilførere. Når du bruker phloxal, bør solbriller brukes, da øyet blir litt mer følsomt for eksponering for sterkt lys..

I hvilken alder kan stoffet brukes?

Kan phloxal bli innpodet i nesen eller øret?

Holdbarhet og lagringsforhold for stoffet. Hvor lenge kan jeg lagre stoffet etter åpning??

Holdbarheten for begge medisinformene (øyedråper og salver) er 3 år. Etter utløpsdatoen kan ikke legemidlet brukes, det må kastes. Produksjonsdato og utløpsdato er alltid angitt på emballasjen. Det er veldig viktig å ta hensyn til hvor mye tid som har gått siden åpningen av flasken eller røret. Etter åpning kan stoffet brukes i 6 uker. Etter det regnes det som skadet.

Phloxal i hvilken som helst form kan lagres ved romtemperatur (fra 15 til 25 grader). Det er nødvendig å beskytte stoffet mot direkte sollys, siden de ødelegger forbindelsene i stoffets sammensetning. Medisinen skal ikke falle i hendene på barn, da de ved et uhell kan drikke den eller bruke den på noen annen måte og forårsake helseskader.

Bivirkninger av phloxal

Er det mulig å kombinere stoffet med alkohol?

Interaksjonen av legemidlet med andre oftalmiske midler

Legemidlet går bra med andre øyemedisiner. Du kan bruke flere typer øyedråper eller salver samtidig. En veldig effektiv behandling er bruk av oftalmoferon og floxal. Den er aktiv mot bakterielle og virale øyeskader. Imidlertid må det huskes at i alle tilfeller av kombinert behandling, skal øyesalve brukes sist. Når du bruker et stort antall medikamenter, kan det være tørrhet i bindehinnen, en følelse av "sand" i øynene. I dette tilfellet må du forlate noen medisiner etter å ha konsultert lege.

Kombinasjonen av forskjellige medikamenter med floxal skader ikke pasientens helse og reduserer ikke deres effektivitet. Phloxal er et aktuelt medikament med veldig lav toksisitet. Det påvirker ikke effekten av medisiner som tas systemisk (i form av tabletter eller injeksjoner). Derfor kan det kombineres med nesten alle kjente medisiner..

Prisene for phloxal i apotek i russiske byer

Legemidlet er lett tilgjengelig, det finnes i nesten alle apotek i Russland. Prisene for medisinen er gjennomsnittlige og sammenlignbare med kostnadene for analoger. Prisen på phloxal kan variere i forskjellige apotek, siden den avhenger av forskjellige faktorer, alt fra transportkostnader og lagring til det generelle prisnivået i regionen.
Kostnaden for forskjellige doseringsformer av phloxal i russiske apotek

Doseringsformer av floxal