Sofradex eller Otipax?

Otipax er svak. Dette er fra ordene fra Inna Igorevna, ENT, som som kjent mange her kaller hjem.

Miramistin 5 dråper (hvis det smitter, kan du helle mer) - 2 ganger om dagen
Dioxylin 0,5% 3 dråper 1 gang per dag.
(Hvis Otoff flyter fra øret - 3 dråper 2 ganger om dagen)

Begge deler er bra, men i Otipax har lidokain litt vondt..

Sofradex ser ikke ut til å ha noen bedøvelsesmidler / smertestillende midler.

Dioksin har en slik beskrivelse at det er ekstremt rart å begynne med det. Jeg fant ikke den i det virkelige liv, jeg bare leste beskrivelsen - det er ikke første gang du nevner den.

Om turundochki - dette er den personlige oppfatningen fra en bestemt lore. I beste fall er det ikke "umulig", men "turundochki er et mer skånsomt alternativ".

Du syntes alltid å ha noe imot behandlingen på Internett? :)

Otipax er et nyere medikament og mer skånsomt, det anbefales åpent for spedbarn.

Sofradex inneholder et hormon (dexametason), med stor pleie av brystet, lest - ikke under graviditet - ikke studert.

Det hele avhenger av avlesningene, i milde tilfeller er nå vanligvis foreskrevet otipax.

Jeg er ikke lege, men dette ble også forklart meg av at barnet hadde en rennende nese.

Her hadde jeg sett på barna mine med otitis (jeg møtte det første gang for første gang i hele mitt bevisste liv) og dro til laura selv, fordi noen ganger bare øreskuddet eller strekkesmerter dukket opp. Lore så og sa at alt var i orden med ørene mine, alle problemer i nesa. Septumet mitt er buet og etter hevelse i neseslimhinnen (en allergisk reaksjon skjer noen ganger), skjer det noe der med trykk på trommehinnen og dette forårsaker smerter. De foreskrev en nese-behandling. I en måned nå - øret skader ikke.

Sofradex anmeldelser

Sofradex anmeldelser

  • Rapporter misbruk
  • Del anmeldelse
  • Gjennomgangsside
  • Rapporter misbruk
  • Del anmeldelse
  • Gjennomgangsside
  • Rapporter misbruk
  • Del anmeldelse
  • Gjennomgangsside

Som barn hadde jeg aldri otitis media og kunne derfor ikke forestille meg hvordan ørene mine gjorde vondt. Da barnet mitt fikk otitis media og ørene hadde vondt, var det et mareritt og redsel. Barnet gråt så holdt fast i øret at hjertet mitt knakk. Når dette skjedde midt på natten, visste jeg ikke. Les anmeldelse I barndommen hadde jeg aldri otitis media og kunne derfor ikke forestille meg hvordan ørene mine gjorde vondt. Da barnet mitt fikk otitis media og ørene hadde vondt - var det et mareritt og redsel.
Barnet gråt så holdt fast i øret at hjertet mitt knakk. Da dette skjedde midt på natten, visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre. De ringte selvfølgelig en barneambulanse. Vi fikk påvist ekstern unilateral otitis media..
Foreskrevne dråper Sofradex, drypp 3 dråper 3 ganger om dagen.
Sofradex er et antibiotikum. Dråper som brukes både til behandling av øye- og ørebetennelser.

Dråper inneholdt i en slik flaske med pipettehette.

Praktisk å bruke. Da disse dråpene begynte å dryppe, ble barnet mye lettere. Sofradex dråper gjorde en utmerket jobb med otitis. Etter behandling med disse dråpene møtte vi ikke otitis igjen, heldigvis.

Sanofi aventis Sofradex 5ml Øredråper

Hvordan vi behandlet hundens ører. Del 1

For litt over en måned siden, like før novemberferien, skjedde det en pichalka i huset vårt - en hund ble syk. Om morgenen gir jeg henne en skål med grøt, som vanlig, og hun spiser og rolig så, tynt klynker, og faktisk er hun blitt litt treg, hun kver ikke, kysser, ringer ikke. Min mann og jeg kunne se det, som noe med et øre, hun trykker på det, alt annet bry ikke.

Siden helgen allerede har begynt, snakket vi med veterinæren over telefonen, hun sa at det var veldig likt med otitis media og anbefalte å kjøpe vanlige ”menneskelige” øre dråper, for eksempel Sofradex, på apoteket.

Mannen min hastet til apoteket, og jeg så på Internett hva slags stoff. Hunder med otitis er faktisk foreskrevet.

Vi tok et drypp, 3 ganger om dagen, 3-4 dråper i hvert øre. En dag vi drypper, to drypper vi, men det er ikke noe resultat, hunden er trist og sutrer også når han spiser, det vil si at det ikke engang var en smertestillende effekt av dette stoffet.

Den fjerde dagen mistet nervene mine, og jeg søkte på Internett og snakket i spesialiserte fora, fant en annen medisin, hund, noe som hjalp til neste dag, jeg vil skrive om det i neste anmeldelse.

Og nå litt mer om Sofradeks.

Pris - litt mer enn 200 rubler.

Jeg vil merke et veldig upraktisk pipettedeksel: det er veldig vanskelig å kontrollere hvor mye, hvor og på hvilket tidspunkt det vil dryppe fra det, så vi brukte en vanlig pipette. Og når den ikke lagres oppreist, lekker den litt.

Preparatet har en veldig behagelig lukt, så delikat, søtblomster, hunden vår har vært velduftende i 4 dager

PS! Etter ferien kom vi fremdeles til veterinæren, ørene gikk bort og hunden er nå ikke bekymret.

Sofradex for otitis media hjelper, men hetten er litt irriterende

Det venstre øret gjør vondt med jevne mellomrom, spesielt i kaldt vær. Etter å ha prøvd flere medikamenter mot otitis media, nøyde jeg meg med dråper Sofradex, som inneholder et antibiotikum som hjelper deg med å bli kvitt smerter og betennelser raskt. På den tredje dagen kjennes allerede betydelig lettelse, mens midler på 50-100 rubler ikke ga en positiv effekt selv på den syvende bruksdagen. Jeg tenker ikke på andre midler lenger - jeg kjøper bare Sofradex.

Sofradex er et kombinert medikament som har antibakterielle, betennelsesdempende og anti-allergiske effekter. Framycetin sulfate er et aminoglykosidantibiotikum, virker bakteriedrepende, har et bredt spekter av virkning. Gramicidin - et antibiotikum produsert av Bacillus brevis Dubos, virker bakteriedrepende og bakteriostatisk, aktivt mot forskjellige gram-positive mikroorganismer. Dexamethason er et glukokortikoid som har betennelsesdempende, anti-allergiske og antiprurittiske effekter. Når det brukes lokalt i oftalmologi, reduserer det smerter, svie, fotofobi og lacrimation.

Sofradex dråper fungerer også som oftalmisk hvis det er en betennelsesprosess på overflaten av øynene forårsaket av infeksjon. Sofradex ble aldri brukt i dette vitnesbyrdet, og det håper jeg ikke. Interessant er at instruksjonene inneholder anbefalinger: lagre produktet ved en temperatur under 25 grader, men ikke i kjøleskapet. Jeg tror at kjøleskapet i seg selv ikke er i stand til å ødelegge medisinens sammensetning, men siden stoffet bare må innpodes ved romtemperatur, beskytter dette tiltaket ganske enkelt mot bruk av dråper umiddelbart fra kjøleskapet, uvitende, noe som bare vil skade øret. Når det gjelder barn, anbefaler de vanligvis ikke dette stoffet for otitis media, siden antibiotikaet har en hormonell karakter, noe som påvirker en skjør kropp negativt..

Litt om manglene: det er en betydelig "skrånende" i selve enheten, det vil si i dropper. Fakta er at lokket ikke passer tett på det, det vil si at du kontinuerlig må overvåke denne saken, ellers vil den “uvurderlige” væsken som koster 170-210 rubler søle hvis den ikke står stående. Ikke glem at i medisinskapet har medisiner muligheten til å endre retningen på posisjonen deres. I tillegg virket det for meg at du etter en tid, når du igjen trenger å bruke Sofradex til otitis media, finner en reduksjon i mengden væske inni. Alt er i orden med øyemåleren, men det ser ut til at fordampning skjer gjennom et ikke veldig stramt design. En dropper av seg selv er selvfølgelig en praktisk ting, men med en slik funksjon ville jeg brukt en pipette. I tillegg blir en annen ulempe øyeblikkelig avslørt - Sofradex er vanskelig å ta på veien, selv om du lukker det med et gummideksel og pakker det med elastikk, kan du kanskje ta dråper på tur, om enn med relativ sikkerhet.

Mirakeldråper reddet øynene mine

Etter dekretet gikk jeg på jobb, og ble møtt med et røde øyne-problem. Jeg tenkte lenge hva problemet var. Hun tilskrev alt øyeutmattelse, siden hun jobbet på datamaskinen hele dagen. Jeg prøvde en haug med øyedråper, men ingenting hjalp. Det ble bare verre.
En uke senere viste det seg at problemet med røde øyne ligger i arkivstøv, som forårsaket øyeirritasjonen min (allergisk konjunktivitt). På apoteket ble Sofradex-dråper anbefalt, fordi de har et bredt spekter av tiltak.
Hun kom hjem og begynte straks å grave i øynene. Til å begynne med dryppet det annenhver time, og om kvelden hadde øynene mine blitt sunne, rødheten var borte, og hevelsen hadde også forsvunnet. For å fikse resultatet, dryppet jeg et par dager til, morgen og kveld.
Sofradex-dråper inneholder et antibiotikum, slik at du ikke kan dryppe dem på lenge. Sofradex-dråper hjelper også med otitis media. Prisen på Sofradex-dråper er bare 115 rubler. Etter å ha åpnet flasken, er holdbarheten bare en måned.

lindrer raskt smerter, men....

Da barnet hadde et sår øre, rådet paramedikeren å begrave Sofradex. Det var en frelse, da smertene straks forsvant. Dagen etter dro vi til klinikken, selv om det ikke var mer smerte. Det viste seg - otitis media. Legen anbefalte å dryppe disse dråpene 3 ganger om dagen i ytterligere 5 dager. Etter denne hendelsen gjør vondt i øret hvert halvår, vi dryppet Sofradex og alt forsvant. Og så fant jeg nylig ut at det bør tas med forsiktighet, avhengighet kan oppstå, og andre midler vil ikke hjelpe. Så ta det bare i ekstreme tilfeller, og bare etter en legeundersøkelse, er det kontraindisert for soppinfeksjoner.

Sofradex

Karakter 4.6 / 5
Effektivitet
Priskvalitet
Bivirkninger

Sofradex: 1 legevurdering, 6 pasientanmeldelser, instruksjoner for bruk, analoger, infografikk, 1 utgivelsesform.

Legeromtaler om Sofradex

Karakter 4.6 / 5
Effektivitet
Priskvalitet
Bivirkninger

Pålitelig som et middel for postoperativ forebygging, høy tilgjengelighet, ingen bivirkninger.

Det er vanskelig å oppbevare lenge på grunn av ikke veldig praktisk emballasje (for eksempel når du reiser). Klyper øynene.

Hvordan forebygging av smittsomme komplikasjoner etter blefaroplastikk og otoplastikk gjør en utmerket jobb.

Sofradex pasientanmeldelser

"Sofradeks" reddet gjentatte ganger i en nødsituasjon! Datteren svømte i elven, alvorlig konjunktivitt utviklet seg. Stor hevelse i øyelokket, øyet svømte fullstendig, pluss purulent utflod. Effektive dråper, brukt i henhold til ordningen. I løpet av dagen sov hevelsen nesten, øyet ble renset! Behandlingen ble fortsatt til fullstendig kur. Jeg måtte bruke Sofradex i veterinærpraksis, vi behandlet otitis media for et kjæledyr. Effektiv for hunden.!

Disse dråpene hjelper veldig raskt. En gang jeg var sammen med mannen min i landsbyen, er det selvfølgelig ingen apotek i nærheten. Så midt på natten var øret veldig sårt, så mye at han ikke en gang kunne sove. Jeg ruslet gjennom medisinskapet og fant disse mirakuløse dråpene. En halv time senere sovnet mannen min rolig, og om morgenen gjentok vi innpusten, og alt gikk. Noen ganger bruker jeg disse dråpene til katten min, med forverring av otitis media om våren. Verktøyet er veldig effektivt.

"Sofradex" har vært kjent med dråper siden barndommen, konstant konjunktivitt, verken salver eller kremer hjalp. Dråpene er bare gylne, vi bruker hele familien, den passer for alle, og resultatet blir umiddelbart synlig. Prisen er god, rimelig. Når en bringebærfeil stang øyet, var øyet veldig varmt, det var et stort ødem på øyelokket, det dryppet med dråper i mer enn en uke, og det var ingen spor, vel, selvfølgelig tok jeg en antihistamin. Men resultatet gledet flere dråper. Det hender at øynene har vondt fra datamaskinen, det er sår, det drypper, det baker litt, men det er utholdelig om morgenen som om ingenting skjedde. Ja, og mannen bruker det hvis øynene blir trøtte bak rattet eller når han fanger sveisehinner.

Sofradex ble foreskrevet til barnet en otolaryngolog med mellomørebetennelse. Legemidlet hjalp mye på en uke. Men likte ikke emballasjen. En del av dråpene søler forbi. Og kostnadene for stoffet er ikke lave. Så neste gang jeg ber deg skrive ut andre dråper.

Som for meg er stoffet tungt, men avhengig av hvilke situasjoner. Jeg hadde en infeksjon i øret, pus kom ut, temperatur og betennelse i mellomøret nerve. Legen foreskrev dette stoffet og sa at det fungerer bra med purulente betennelser. Alt gikk ganske raskt i øret mitt, men nyrene mine ble rammet, jeg har polyenifritis av 2. grad.

Foreskrevet av en otolaryngolog med otitis media i det fremre øret og trommehinnen. Generelt hjalp stoffet meg, betennelsen gikk bort, "skuddet" stoppet. Jeg likte ikke den ubehagelige lukten av disse dråpene og den ubehagelige dispenseren - enten drypper du litt eller mye. Det er upraktisk å ta på en målehette, mens du legger på halvparten av den helles, vær forsiktig. Jeg har ikke lagt merke til noen bivirkninger, men i henhold til instruksjonene er de: allergiske reaksjoner og kløe. Under graviditet og amming kan ikke legemidlet brukes. Vær også oppmerksom. Fortsatt er deksometason et antibiotikum.

Slipp skjemaer

Bruksanvisning Sofradex

farmakologi

Framycetin sulfate - et antibiotikum fra aminoglykosidgruppen, virker bakteriedrepende. Den har et bredt spekter av antibakteriell virkning, er aktiv mot gram-positive mikroorganismer, inkludert Staphylococcus aureus, og mest klinisk signifikante gram-negative mikroorganismer (E. coli, bacillus coli, Proteus, etc.). Ineffektiv mot steptokokker. Det påvirker ikke patogene sopp, virus, anaerob flora. Motstanden til mikroorganismer mot framycetin sulfat utvikler seg sakte. Gramitsidin - har en bakteriedrepende og bakteriostatisk effekt, utvider spekteret av antimikrobiell virkning av framycetin på grunn av sin aktivitet mot stafylokokker, da det også har en antistaphylococcal effekt.

Dexamethason - GCS, som har en uttalt antiinflammatorisk, anti-allergisk og desensibiliserende effekt. Dexametason hemmer inflammatoriske prosesser, hemmer frigjøring av inflammatoriske mediatorer, mastcellevandring og reduserer kapillær permeabilitet. Når du blir innpodet i øynene, vil smerter, svie, smerte, fotofobi reduseres. Når det blir innpodet i ørene, reduserer det symptomene på utvendig betennelse (rødhet i huden, smerter, kløe, svie i den ytre lydkanalen, følelse av tetthet i øret).

farmakokinetikk

Når den brukes topisk, er systemisk absorpsjon lav..

Framycetin sulfat kan tas opp gjennom betent hud eller åpne sår. Når den går inn i den systemiske sirkulasjonen, skilles den raskt ut av nyrene uendret. T1/2 framycetin sulfat er 2-3 timer.

Ved inntak absorberes deksametason raskt fra fordøyelseskanalen. T1/2 er 190 min.

Slipp skjema

Øye- og øredråper i form av en klar, nesten fargeløs løsning, med lukten av fenyletylalkohol.

DoseringPakkingOppbevaringSalgHoldbarhet
1 ml
framycetin sulfat5 mg
gramicidin50 mcg
deksametason (i form av natriummetasulfobenzoat)500 mcg

Hjelpestoffer: litiumklorid, natriumcitrat, sitronsyremonohydrat, fenyletanol, etanol 99,5%, polysorbat 80, vann d / og.

5 ml - flasker mørkt glass (1) komplett med en dropper - pakker av papp.

Dosering

Ved øyesykdommer: ved mild infeksjon blir 1-2 dråper medikamentet innpodert i øyets konjunktivalsekk hver fjerde time. Når betennelsen avtar, synker frekvensen av instillasjoner av stoffet.

For sykdommer i øret: innvis 2-3 dråper 3-4 ganger / dag, i den ytre hørselskanalen kan du sette en gasspinne fuktet med en løsning.

Varigheten av bruken av stoffet skal ikke overstige 7 dager, bortsett fra i tilfeller av åpenbar positiv dynamikk av sykdommen (GCS kan maskere latente infeksjoner, og langvarig bruk av antimikrobielle komponenter av stoffet kan bidra til utvikling av en stabil flora).

Overdose

Langvarig og intensiv lokal bruk kan føre til systemiske effekter. Symptomatisk behandling.

Hvis en flaske svelges (opptil 10 ml oppløsning), er det lite sannsynlig at alvorlige bivirkninger.

Interaksjon

Bivirkninger

Allergiske reaksjoner vanligvis av en forsinket type, manifestert ved irritasjon, svie, smerter, kløe, dermatitt.

Ved langvarig bruk av aktuelle kortikosteroider er det mulig: en økning i intraokulært trykk med utvikling av et symptomkompleks av glaukom (synsnerveskade, nedsatt synsskarphet og utseendet til synsfeltdefekter), derfor, med mer enn 7-dagers bruk av medisiner som inneholder glukokortikosteroider, bør intraokulært trykk måles regelmessig; utvikling av bakre supkapsulær grå stær (spesielt med hyppig innstøting); tynning av hornhinnen eller sklera, noe som kan føre til perforering; tiltredelse av en sekundær (sopp) infeksjon.

indikasjoner

Bakterielle sykdommer i det fremre segmentet av øyet.

  • blefaritt;
  • konjunktivitt;
  • keratitt (uten skade på epitelet);
  • iridosyklitt;
  • skleritt, episkleritt;
  • infisert eksem i øyelokkens hud;
  • otitis externa.

Kontra

  • økt individuell følsomhet for noen av komponentene i stoffet;
  • virus- eller soppinfeksjoner, tuberkulose, purulent betennelse i øynene, trakoma;
  • brudd på integriteten til hornhinnenepitel og tynning av sklera;
  • herpetisk keratitt (et trelignende hornhinnesår) (en økning i magesårets størrelse og betydelig synshemming er mulig);
  • glaukom;
  • perforering av den tympaniske membranen (penetrering av medikamentet i mellomøret kan føre til utvikling av en ototoksisk effekt);
  • graviditet og amming;
  • spedbarn.

Med forsiktighet: små barn (spesielt når du forskriver legemidlet i store doser og i lang tid - risikoen for å utvikle systemiske effekter og undertrykke binyrefunksjon).

Søknadsfunksjoner

Graviditet og amming

Bruk hos barn

Stoffet er kontraindisert hos spedbarn.

Bruk med forsiktighet hos små barn.

spesielle instruksjoner

Ved langvarig bruk av stoffet, som ved langvarig bruk av andre antimikrobielle midler, er det mulig å utvikle superinfeksjon forårsaket av mikroorganismer som er resistente mot stoffet, inkludert sopp.

Langvarig innpumping av stoffet i øynene kan føre til tynning av hornhinnen med utviklingen av dets perforering, samt til en økning i det intraokulære trykket. Behandling med medisiner som inneholder kortikosteroider bør ikke gjentas eller forlenges uten regelmessig overvåking av intraokulært trykk, øyeundersøkelse for utvikling av grå stær eller sekundære infeksjoner.

Lokale kortikosteroider bør aldri brukes til pasienter med hyperemi i øyet med ubestemt eliologi, fordi upassende bruk av stoffet kan føre til betydelig synshemming.

Framycetin sulfat, som er en del av preparatet, er et antibiotikum fra aminoglykosidgruppen, som er preget av utvikling av nefro- og ototoksiske effekter ved systemisk bruk eller lokal påføring på et åpent sår eller skadet hud. Disse effektene er doseavhengige og øker nedsatt nyre- eller leverinsuffisiens. Selv om utviklingen av disse effektene ikke ble observert når stoffet ble innpodet i øynene, bør muligheten for at de opptrer i tilfelle lokal administrering av høye doser av stoffet hos barn tas med i betraktningen.

Medikamentets varighet bør ikke overstige 7 dager, bortsett fra i tilfeller av åpenbar positiv dynamikk av sykdommen, fordi langvarig bruk av GCS, som er en del av det, kan maskere skjulte infeksjoner, og langvarig bruk av antimikrobielle komponenter kan bidra til utvikling av en bærekraftig flora.

Påvirkning av evnen til å kjøre kjøretøy og kontrollmekanismer.

Pasienter som etter inndyping av stoffet i øyet midlertidig mister synet, blir ikke anbefalt å kjøre bil eller jobbe med sofistikert utstyr, maskiner eller annet sofistikert utstyr som krever en klar visjon umiddelbart etter instillasjon..

Flasken må lukkes etter hver bruk. Ikke berør spissen av pipetten mot øyet. Etter at flasken er åpnet, skal stoffet brukes innen 1 måned.

Anmeldelser for Sofradex

Utgivelsesform: Øye- og øredråper

Anmeldt av: Anastasia (gjest), dato lagt til: 07/08/2017

Resultat: positiv tilbakemelding

Veldig gode dråper, men kan ikke brukes på lenge

Fordeler: De fjerner irritasjon fra øynene fra den første applikasjonen, behandler effektivt, med en kort applikasjon skader de ikke

Ulemper: Inneholder antibiotika og kortikosteroider, kan ikke brukes på lenge for å unngå alvorlige bivirkninger

Før Sofradex prøvde jeg å kurere konjunktivitt med en haug med andre dråper, men det fungerte ikke - de alle bare svekket sykdommen, men eliminerte den ikke helt. Men disse dråpene viste seg å være raske og effektive - på bare 6 dager reddet de meg fra alle problemene som ødela livet mitt i nesten en måned. En annen utvilsom fordel med Sofradex er at den ikke bare takler sykdommen, men også lindrer symptomene betydelig fra den første bruksdagen. Nesten umiddelbart etter instillasjon ble kløe og svie svakere, og så forsvant fremmedlegemets følelse i øyet - jeg ville ikke lenger klø og røre øynene hvert minutt. Hvis vi snakker om bivirkninger, må vi ikke glemme at dråpene inneholder GCS og antibiotika - dette er alvorlige ting, derfor kan de ikke brukes på mer enn en uke. I mitt tilfelle ble arbeidet gjort enda tidligere, så jeg led ikke i det hele tatt.

Anmeldt av: Mstislava (gjest), lagt til: 07/08/2017

Resultat: positiv tilbakemelding

Heler ikke raskt, men vellykket

Fordeler: Praktisk, effektivt, forårsaker ikke brennende følelse når det blir innpodet

Ulemper: Det fungerer ikke så raskt, det er ikke billig, en liten flaske

Jeg hadde nylig ARVI og fikk en ørekomplikasjon i form av otitis media - dette har ofte skjedd med meg siden barndommen. Den kjente Otipax hjalp ikke, ba legen foreskrive noe mer alvorlig, så han ga Sofradex. Dråpene viste seg å være ganske dyre, mens flasken var overraskende liten - bare 5 ml. Kanskje hvis det ble behandlet med et øye-preparat, ville det vært nok i lang tid, men når du behandler ørene dine, er ineffektiviteten til Sofradex spesielt merkbar - etter 4 dager var flasken tom. Dråpene i seg selv var gjennomsiktige, luktet veldig sterk og ubehagelig - en blanding av naftalen og parfyme. Når du innretter øret, brant de ikke, noe som gledet meg, og det er veldig praktisk å dryppe det - i esken med flasken er det en spesiell dyse som den skal gjøres med. Det var bare upraktisk at Sofradex skulle oppbevares i kjøleskapet, og det var umulig å dryppe kald væske i ørene med otitis media - hver gang måtte jeg potte i 10 minutter og prøve å varme flasken i hendene. Legemidlet er ganske bra med tanke på effektivitet - det kurerte ørene mine, men jeg vil ikke si at det skjedde raskt. Det tok åtte dager å bli behandlet - først droppet dråpene ganske enkelt smertene, og først da gradvis begynte ørets fylde å passere. Men tatt i betraktning at det endelige resultatet og bekvemmeligheten av verktøyet passet meg, vil jeg ikke spesielt undervurdere poengsummen for langsomhet.

Anmeldt av: Lyudmila (gjest), dato for tillegg: 07/09/2017

Resultat: positiv tilbakemelding

2 i 1 dråper for voksne og barn

Fordeler: Budsjett, effektivt for flere sykdommer samtidig, leges raskt

Ulemper: Det er vanskelig å finne, etter å ha åpnet flasken kan den bare oppbevares i en måned, barn under 7 år kan ikke

Fint verktøy. Til en gunstig pris, universell - du kan behandle både ører og øyne, noe som er veldig effektivt for både barn og voksne. Jeg behandlet konjunktivitt for meg selv - dråpene klarte seg på bare fire dager, da måtte jeg behandle datteren min med samme middel - hun har konstant forkjølelse og kompliserer øret, og denne gangen overvant medisinen sykdommen på 5 dager. Det er sant en advarsel - på grunn av det faktum at Sofradex har et hormonelt medikament og et antibiotikum, er dråper for barn under 7 år forbudt. Det kan ikke brukes mer enn en uke, ellers vil det være bivirkninger. Men hvis du følger alle instruksjonene, vil det ikke være noen problemer - i det minste skjedde ingenting for meg eller datteren min. Av minusene kan jeg bare sitere en kort holdbarhet - etter å ha åpnet flasken nøyaktig en måned senere, blir medisinen ubrukelig, men ellers vil Sofradex bare glede.

Vurdert av: Adeline (gjest), dato for tillegg: 07/09/2017

Resultat: negativ tilbakemelding

Fordeler: Fant ikke

Ulemper: Ufortjent høy pris, lite volum, langsom handling, kunne ikke kureres, kan ikke brukes i mer enn en uke, forårsaket alvorlig kløe i øyet

Jeg likte det ikke i det hele tatt. For det første dyrt - 327 rubler, og boblen er bare liten. For det andre er det veldig upraktisk - jeg ble bare sliten og prøvde å trekke en flaskehette i nakken, som tydelig var liten for ham. Selve hetten er også problematisk - den sitter på en eller annen måte skjev, på grunn av dette flyter dråpene ut, hvis flasken ikke er plassert strengt oppreist, og det er upraktisk å dryppe det - så venter du en dråpe i en halv time, så faller den 2-3 på en gang. Men stoffet er ikke lett, og du kan ikke dryppe det for mye, ellers vil bivirkningene komme ut. For det tredje, i en uke foreskrevet av legen, taklet ikke dråpene oppgaven deres, og øynene mine ble ikke helbredet. Det var allerede mindre smertefullt, og det var mulig å åpne øynene, jeg kunne nesten se på lyset, men før restitusjon var jeg fremdeles wow hvor langt. Og mer enn en uke kan ikke Sofradex behandles på grunn av bivirkninger. Selv om denne uken var nok til å få en av dem, og dette vil være den fjerde grunnen til min misnøye. Ved den 6. behandlingsdagen begynte det ømme øyet å klø veldig - som med en allergi. Øyelokkene ble hovne, røde, tårene rant i en bekk. Øyelegen “fornøyde” meg med at dette er en typisk bivirkning, som vil gå over tid. Han gikk gjennom - men bare 4 dager etter kanselleringen av dråpene, og hele denne tiden ble jeg tvunget til å lide av vill kløe. Resultatet er skuffende - jeg brukte pengene, kom meg ikke, men led også, og hvis du ikke vil ha samme resultat, er det bedre å omgå disse dråpene.

Anmeldt av: Jeanne (gjest), dato lagt til: 07/08/2017

Resultat: negativ tilbakemelding

Noe frustrasjon og ikke bra

Fordeler: forårsaker ikke ubehag, praktisk

Minuser: ikke kurert, forårsaket en økning i øyetrykket

Dråper forårsaker ikke ubehag, de er veldig praktisk å bruke, men på dette ender plussgradene og minusene begynner. Det er faktisk bare to av dem, men de er alvorlige - dette er ineffektiviteten og bivirkningen av stoffet. Det ser ut til at det er tre kraftige komponenter i sammensetningen som skal ha kurert banal blefaritt i løpet av et par dager, men dette skjedde ikke. Jeg merket bare en svak svekkelse av smerter og kløe, men det er alt - selv mot slutten av uken gikk ikke ting videre. Det er bare dette som har skylden for utseendet på bivirkninger - jeg tenkte at hvis du bruker dråpene lenger, vil de definitivt hjelpe, men det viste seg at deres lange bruk bare kan skade. Ved den 9. behandlingsdagen forverret synet mitt merkbart - omrissene av objekter ble uklare, uskarpe. Her løper du med en tilfeldighet til legen, og etter undersøkelsen “glede” han meg over nyheten om at øyetrykket mitt hadde økt. Hvis det hos en normal person skulle være under 26, var trykket mitt 29. Dette er ikke bare tall - jo høyere trykk, jo høyere er risikoen for å utvikle glaukom. Selvfølgelig sluttet jeg med en gang å bruke Sofradex - jeg måtte akutt se etter andre dråper blefaritt, og til og med bruke penger på et medikament som reduserer nettopp dette presset. Bare utgifter og frustrasjoner - et så skuffende resultat av behandlingen fikk jeg, og etter dette vil jeg ikke gi Sofradex råd til noen.

Sofradex Ear Drop-anmeldelser

Sofradex øredråper brukes til ørebetennelser og betennelsesprosesser. Dette er et kombinert middel som med hell kombinerer alle nødvendige egenskaper for behandling av otitis media av bakteriell opprinnelse.

Hva er inkludert i dråpene

Sofradex øredråper består av:

  • framycetin - et antibakterielt middel;
  • undertrykker aktivt den vitale aktiviteten til stafylokokker, protea og andre mikroorganismer som forårsaker otitis media;
  • viser ikke aktivitet for streptokokker;
  • gramicidin er et antibiotikum fra samme gruppe;
  • styrker antistaphylococcal-egenskapene til dråper, er aktiv mot streptokokker;
  • dexamethason er et glukokortikoidhormon som umiddelbart lindrer betennelse, hevelse og allergiske manifestasjoner;
  • lindring av ødem eliminerer smerter.

Sofradex er tilgjengelig i 5 ml klare hetteglass komplett med en dropper. Produsent - legemiddelfirma Aventis Pharma (India).

Hvem dråper passer

Sofradex øredråper skal brukes som anvist av legen din. Det er foreskrevet for akutt ekstern og midt mellomørebetennelse, men bare hvis det ikke er noen skade på trommehinnen. Bare en ØNH-lege kan bestemme tilstedeværelsen eller fraværet av en slik komplikasjon, slik at du kan kjøpe Sofradex-dråper på apotek med resept.

Begrensningen skyldes det faktum at hvis trommehinnen er skadet, kan dråper ha en ototoksisk effekt, det vil si at de kan skade hørselsorganet. Instruksjoner for bruk av øredråper Sofradex anbefaler ikke bruk av dem for barn opp til ett år, gravide og ammende mødre. Det anbefales ikke å bruke dråper for sykdommer i ørene med sopp-, virus- og tuberkuloseopprinnelse.

Hvor effektive er Sofradex-dråper for otitis media

Akutt eksternt og moderat otitis media ledsages av betennelse og hevelse i ørevevet og sterke smerter. Mange foreldre påpeker at de eneste virkelig effektive øredråpene som lindrer smerter i øret, er Sofradex-dråper. Fra pasienter er derfor vurderinger om Sofradex øredråper gode.

Otolaryngologer reagerer også positivt på dette stoffet og foreskriver det ofte, men de advarer om at dråper bare kan brukes etter en legeundersøkelse og i henhold til resepten hans. Medisinske gjennomganger av Sofradex øredråper inkluderer også en advarsel om at langvarig (mer enn 7 dager på rad) av dråpene kan føre til utvikling av en sopp- eller virusinfeksjon, siden glukokortikoidhormoner undertrykker lokal immunitet.

Prisen på Sofradex øredråper er rimelig - omtrent 300 rubler. Dette stoffet har positivt etablert seg som et effektivt smertestillende, betennelsesdempende og antibakterielt middel mot øresykdommer..

Medisiner> Sofradex (dråper)

Sofradex øre / øyedråper behandler allergiske og smittsomme sykdommer i ører og øyne. Effekten av stoffet skyldes en optimalt valgt sammensetning. Dråper inneholder antibiotika soframycin og gramicidin, samt hormonet dexamethason. Soframycin har en effekt på streptokokker, og gramicidin fungerer som i rollen som katalysator, noe som forbedrer denne effekten. Dexamethason er veldig effektivt, spesielt som et aktuelt middel når andre kortikosteroider ikke hjelper..

Siden stoffet påføres eksternt, minimeres de skadelige effektene av kortikosteroider på kroppen på grunn av lav absorpsjon. Medisinen er foreskrevet av en øyelege for slike sykdommer: eksem i øyelokkene, blefaritt, herpes, keratitt, iridocyclitis, forskjellige typer konjunktivitt (unntatt purulent). Med purulente øyesykdommer brukes ikke stoffet. Otolaryngologer foreskriver denne medisinen for kronisk otitis media, eksem i den eksterne hørselskanalen.

Metoden for bruk er som følger: 1-2 dråper blir innpodet i øynene hver fjerde time, om nødvendig (alvorlig infeksjon), det tillates å dryppe hver time.
Når tegn på demping av infeksjonen er merkbare, kan du gå tilbake til frekvensen 1 gang / 4 timer. I ørene kan stoffet bli innpodet - 3 dråper 3-4 ganger om dagen, og legginger (spesielle gasspinner) fuktet med medisin.

Sofradex er kontraindisert hvis det er følsomhet for komponentene, med purulent betennelse i øynene, glaukom, hvis det er et brudd på trommehinnen og medisinen kan falle i mellomøret. Gravide og spedbarn er ikke tildelt.

Bivirkninger kan uttrykkes i økt intraokulært trykk, utvikling av grå stær, tilsetning av en soppinfeksjon, utseendet på allergier og dermatitt.

Viktig! Sofradex skal ikke brukes i mer enn en uke på grunn av sannsynligheten for å utvikle en sekundær infeksjon eller sannsynligheten for resistente former for patogenet. Ikke vurder stoffet som ufarlige dråper - Soframycin har en ototoksisk effekt, og når den trenger gjennom skadet hud, kan det redusere hørselen.

Sofradex

Struktur

Sammensetningen av dråpene (1 ml) inkluderer 0,05 mg gramicidin, 0,5 mg dexametason, 5 mg framycetin. Hjelpeforbindelser: litiumklorid, natriumcitrat, sitronsyremonohydrat, etanol 99,5%, fenyletanol, polysorbat 80, d / og vann.

Slipp skjema

Sofradex øredråper er tilgjengelig i flasker med en dropper og laget av mørkt glass, et volum på 5 ml.

Sofradex øyedråper er også tilgjengelig i 5 ml mørke glassflasker..

farmakologisk effekt

Medisinen har antiprurittiske, anti-allergiske, antibakterielle og antiinflammatoriske effekter..

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

Medisinen Sofradex har et bredspektret bakteriedrepende og antibakteriell effekt på grunn av gramicidin og framycetin, det er aktivt mot så gram-positive og gram-negative mikroorganismer som:

  • Staphylococcus epidermidis og aureus;
  • Streptococcus pyogenes, pneumoniae og faecalis;
  • Escherichia coli;
  • Proteus spp.;
  • Klebsiella spp.;
  • Pseudomonas spp. og så videre.

Den betennelsesdempende, antiallergiske og antiprurittiske effekten utøves av glukokortikoid - dexametason. Som et resultat av innstøting i øyet oppstår smerter, sviefølelse, fotofobi, lacrimation og andre symptomer som er karakteristiske for patologiske prosesser forårsaket av de tilsvarende patogenene. I tillegg er det også effektivt i adenoider..

farmakokinetikk

  • Aktuell applikasjon fører til lav systemisk absorpsjon.
  • Framycetin sulfat blir absorbert av betent hud eller gjennom åpne sår. Inn i den systemiske sirkulasjonen gjennomgår den rask utskillelse av nyrene med en halveringstid i uendret form på 2-3 timer.
  • Dexametason absorberes raskt fra fordøyelseskanalen, halveringstid - 3,16 (6) timer.

Indikasjoner for bruk

Sofradex øyedråper er vanligvis foreskrevet for overfladiske bakterielle infeksjoner i øynene med en inflammatorisk eller allergisk komponent, samt blefaritt, infisert øyelokkeksem, bygg, allergisk konjunktivitt, keratitt rosacea, skleritt, episclera, iridocyclitis, iritis.

Dråper for ørene er effektive ved akutt eller kronisk mellomørebetennelse.

Kontra

  • virale for eksempel herpetiske infeksjoner;
  • soppinfeksjoner;
  • tuberkulose;
  • glaukom;
  • purulent betennelse i vevet i øyet;
  • hyperemi i øyet av ukjent etiologi;
  • overfølsomhet;
  • perforert trommehinne (for øre dråper).

Bivirkninger

  • irritasjon, svie, kløe, smerter, dermatitt på applikasjonsstedet;
  • økt intraokulært trykk;
  • subkapsulær grå stær (mulig ved langvarig bruk);
  • tynning av hornhinnen - oftere med sykdommer i hornhinnen, sklera.

Øre- og øyedråper Sofradex, bruksanvisning (Metode og dosering)

I oftalmologi

Dråper for øynene skal brukes 6 ganger eller mer (per dag), 1-2 dråper. 2-3 dråper blir innpodet i øret 3-4 ganger om dagen. Bruksanvisning Sofradex innebærer et 7-dagers behandlingsforløp.

Merk følgende! For spedbarn eller små barn, bør dosen velges individuelt og legemidlet skal brukes med ekstrem forsiktighet, siden store doser og langvarig behandling kan forårsake uønskede systemiske effekter..

Søknad i ØNH-praksis

Det bør innpodes i den ytre delen av øregangen for 2-3 cap. 3-4 ganger om dagen, eller - du kan legge en gasbindspinne fuktet med en løsning.

Dråper i ørene på Sofradex brukes ikke mer enn 7 dager, med unntak av tilfeller av synlig positiv dynamikk. Det må huskes at kortikosteroider maskerer latente infeksjoner, langvarig bruk av antimikrobielle midler bidrar til utvikling av bærekraftig flora og superinfeksjoner.

Søknad om adenoider

Behandlingsregimet: innsett dråper i nesen i 4-6 dager i 6-8 dråper. For å fjerne en langvarig virusinfeksjon, er langtidsbehandling med cycloferon (10-15 dager) nødvendig i form av inhalasjoner gjennom en forstøver.

Overdose

Ved langvarig lokal bruk av store doser kan det oppstå systemiske effekter, i hvilket tilfelle symptomatisk behandling er nødvendig.

Hvis det ble tatt oralt inne i 10 ml av oppløsningen (innhold av 2 hetteglass), er forekomsten av bivirkninger usannsynlig.

Interaksjon

Framycetin sulfat bør ikke kombineres med andre antibiotika med ototoksiske og nefrotoksiske effekter (for eksempel: Streptomycin, Gentamicin, Monomycin, Kanamycin).

Salgsbetingelser

Resept må presenteres på apoteket.

Lagringsforhold

Temperatur ikke over +25 ° C. Utenfor rekkevidde av barn.

Holdbarhet

24 måneder Etter å ha åpnet pakken - mindre enn 1 måned.

spesielle instruksjoner

I forbindelse med et midlertidig tap av synet, bør du ikke kjøre bil umiddelbart etter innprosedyren, begynne å jobbe med komplekse maskiner eller maskiner.

For barn

For barn under 7 år er medisinen kontraindisert, siden hemming av binyrens funksjon er mulig.

Det er mulig å innpode Sofradex i nesen til et barn med adenoider, og husk at ytterligere behandling med antivirale medisiner vil være nødvendig.

Under graviditet og amming

Under graviditet er medisinen kontraindisert, siden sikkerheten ved bruk ikke er fastslått.

Analoger av Sofradex

Det er analoger som er forskjellige i listen over aktive stoffer:

  • Øyedråper / øre Dexon (fraværende - gramicidin);
  • Øyedråper / øre Genodex (bare dexametason matcher, ytterligere aktive forbindelser - polymyxin B, kloramfenikol);
  • Øyedråper / øre Kombinasjonsduo (bare dexametason stemmer overens, ekstra virkestoff er ciprofloxacin).

Omtaler om Sofradex

Omtaler om Sofradex er positive, spesielt folk som brukte det for smittsomme og inflammatoriske sykdommer berømmer stoffet. Øyedråper på 4-5 dager takler problemet med bygg, og øredråper med akutt og kronisk mellomørebetennelse. Det er selvfølgelig feil - mulig klemming og kløe, økt intraokulært trykk.

Sofradex-pris, hvor du kan kjøpe

Medisinske portaler tilbyr de beste alternativene for å finne Sofradex øye- og øredråper, hvis pris vil være den rimeligste. Prisen i Ukraina varierer fra 30-43 UAH, i Russland kan du kjøpe stoffet for omtrent 310 rubler.

Anmeldelser for Sofradex

Utgivelsesform: Øye- og øredråper

Anmeldt av: Anastasia (gjest), dato lagt til: 07/08/2017

Resultat: positiv tilbakemelding

Veldig gode dråper, men kan ikke brukes på lenge

Fordeler: De fjerner irritasjon fra øynene fra den første applikasjonen, behandler effektivt, med en kort applikasjon skader de ikke

Ulemper: Inneholder antibiotika og kortikosteroider, kan ikke brukes på lenge for å unngå alvorlige bivirkninger

Før Sofradex prøvde jeg å kurere konjunktivitt med en haug med andre dråper, men det fungerte ikke - de alle bare svekket sykdommen, men eliminerte den ikke helt. Men disse dråpene viste seg å være raske og effektive - på bare 6 dager reddet de meg fra alle problemene som ødela livet mitt i nesten en måned. En annen utvilsom fordel med Sofradex er at den ikke bare takler sykdommen, men også lindrer symptomene betydelig fra den første bruksdagen. Nesten umiddelbart etter instillasjon ble kløe og svie svakere, og så forsvant fremmedlegemets følelse i øyet - jeg ville ikke lenger klø og røre øynene hvert minutt. Hvis vi snakker om bivirkninger, må vi ikke glemme at dråpene inneholder GCS og antibiotika - dette er alvorlige ting, derfor kan de ikke brukes på mer enn en uke. I mitt tilfelle ble arbeidet gjort enda tidligere, så jeg led ikke i det hele tatt.

Anmeldt av: Mstislava (gjest), lagt til: 07/08/2017

Resultat: positiv tilbakemelding

Heler ikke raskt, men vellykket

Fordeler: Praktisk, effektivt, forårsaker ikke brennende følelse når det blir innpodet

Ulemper: Det fungerer ikke så raskt, det er ikke billig, en liten flaske

Jeg hadde nylig ARVI og fikk en ørekomplikasjon i form av otitis media - dette har ofte skjedd med meg siden barndommen. Den kjente Otipax hjalp ikke, ba legen foreskrive noe mer alvorlig, så han ga Sofradex. Dråpene viste seg å være ganske dyre, mens flasken var overraskende liten - bare 5 ml. Kanskje hvis det ble behandlet med et øye-preparat, ville det vært nok i lang tid, men når du behandler ørene dine, er ineffektiviteten til Sofradex spesielt merkbar - etter 4 dager var flasken tom. Dråpene i seg selv var gjennomsiktige, luktet veldig sterk og ubehagelig - en blanding av naftalen og parfyme. Når du innretter øret, brant de ikke, noe som gledet meg, og det er veldig praktisk å dryppe det - i esken med flasken er det en spesiell dyse som den skal gjøres med. Det var bare upraktisk at Sofradex skulle oppbevares i kjøleskapet, og det var umulig å dryppe kald væske i ørene med otitis media - hver gang måtte jeg potte i 10 minutter og prøve å varme flasken i hendene. Legemidlet er ganske bra med tanke på effektivitet - det kurerte ørene mine, men jeg vil ikke si at det skjedde raskt. Det tok åtte dager å bli behandlet - først droppet dråpene ganske enkelt smertene, og først da gradvis begynte ørets fylde å passere. Men tatt i betraktning at det endelige resultatet og bekvemmeligheten av verktøyet passet meg, vil jeg ikke spesielt undervurdere poengsummen for langsomhet.

Anmeldt av: Lyudmila (gjest), dato for tillegg: 07/09/2017

Resultat: positiv tilbakemelding

2 i 1 dråper for voksne og barn

Fordeler: Budsjett, effektivt for flere sykdommer samtidig, leges raskt

Ulemper: Det er vanskelig å finne, etter å ha åpnet flasken kan den bare oppbevares i en måned, barn under 7 år kan ikke

Fint verktøy. Til en gunstig pris, universell - du kan behandle både ører og øyne, noe som er veldig effektivt for både barn og voksne. Jeg behandlet konjunktivitt for meg selv - dråpene klarte seg på bare fire dager, da måtte jeg behandle datteren min med samme middel - hun har konstant forkjølelse og kompliserer øret, og denne gangen overvant medisinen sykdommen på 5 dager. Det er sant en advarsel - på grunn av det faktum at Sofradex har et hormonelt medikament og et antibiotikum, er dråper for barn under 7 år forbudt. Det kan ikke brukes mer enn en uke, ellers vil det være bivirkninger. Men hvis du følger alle instruksjonene, vil det ikke være noen problemer - i det minste skjedde ingenting for meg eller datteren min. Av minusene kan jeg bare sitere en kort holdbarhet - etter å ha åpnet flasken nøyaktig en måned senere, blir medisinen ubrukelig, men ellers vil Sofradex bare glede.

Vurdert av: Adeline (gjest), dato for tillegg: 07/09/2017

Resultat: negativ tilbakemelding

Fordeler: Fant ikke

Ulemper: Ufortjent høy pris, lite volum, langsom handling, kunne ikke kureres, kan ikke brukes i mer enn en uke, forårsaket alvorlig kløe i øyet

Jeg likte det ikke i det hele tatt. For det første dyrt - 327 rubler, og boblen er bare liten. For det andre er det veldig upraktisk - jeg ble bare sliten og prøvde å trekke en flaskehette i nakken, som tydelig var liten for ham. Selve hetten er også problematisk - den sitter på en eller annen måte skjev, på grunn av dette flyter dråpene ut, hvis flasken ikke er plassert strengt oppreist, og det er upraktisk å dryppe det - så venter du en dråpe i en halv time, så faller den 2-3 på en gang. Men stoffet er ikke lett, og du kan ikke dryppe det for mye, ellers vil bivirkningene komme ut. For det tredje, i en uke foreskrevet av legen, taklet ikke dråpene oppgaven deres, og øynene mine ble ikke helbredet. Det var allerede mindre smertefullt, og det var mulig å åpne øynene, jeg kunne nesten se på lyset, men før restitusjon var jeg fremdeles wow hvor langt. Og mer enn en uke kan ikke Sofradex behandles på grunn av bivirkninger. Selv om denne uken var nok til å få en av dem, og dette vil være den fjerde grunnen til min misnøye. Ved den 6. behandlingsdagen begynte det ømme øyet å klø veldig - som med en allergi. Øyelokkene ble hovne, røde, tårene rant i en bekk. Øyelegen “fornøyde” meg med at dette er en typisk bivirkning, som vil gå over tid. Han gikk gjennom - men bare 4 dager etter kanselleringen av dråpene, og hele denne tiden ble jeg tvunget til å lide av vill kløe. Resultatet er skuffende - jeg brukte pengene, kom meg ikke, men led også, og hvis du ikke vil ha samme resultat, er det bedre å omgå disse dråpene.

Anmeldt av: Jeanne (gjest), dato lagt til: 07/08/2017

Resultat: negativ tilbakemelding

Noe frustrasjon og ikke bra

Fordeler: forårsaker ikke ubehag, praktisk

Minuser: ikke kurert, forårsaket en økning i øyetrykket

Dråper forårsaker ikke ubehag, de er veldig praktisk å bruke, men på dette ender plussgradene og minusene begynner. Det er faktisk bare to av dem, men de er alvorlige - dette er ineffektiviteten og bivirkningen av stoffet. Det ser ut til at det er tre kraftige komponenter i sammensetningen som skal ha kurert banal blefaritt i løpet av et par dager, men dette skjedde ikke. Jeg merket bare en svak svekkelse av smerter og kløe, men det er alt - selv mot slutten av uken gikk ikke ting videre. Det er bare dette som har skylden for utseendet på bivirkninger - jeg tenkte at hvis du bruker dråpene lenger, vil de definitivt hjelpe, men det viste seg at deres lange bruk bare kan skade. Ved den 9. behandlingsdagen forverret synet mitt merkbart - omrissene av objekter ble uklare, uskarpe. Her løper du med en tilfeldighet til legen, og etter undersøkelsen “glede” han meg over nyheten om at øyetrykket mitt hadde økt. Hvis det hos en normal person skulle være under 26, var trykket mitt 29. Dette er ikke bare tall - jo høyere trykk, jo høyere er risikoen for å utvikle glaukom. Selvfølgelig sluttet jeg med en gang å bruke Sofradex - jeg måtte akutt se etter andre dråper blefaritt, og til og med bruke penger på et medikament som reduserer nettopp dette presset. Bare utgifter og frustrasjoner - et så skuffende resultat av behandlingen fikk jeg, og etter dette vil jeg ikke gi Sofradex råd til noen.

Sofradex (øyedråper): instruksjoner for bruk, prisen på apotek, anmeldelser, billige analoger, sammensetning

Som et resultat av forkjølelse eller med en allergi, kjennes kløe og svie i øyet, proteinet blir rødt.

Sofradex øyedråper vil bidra til å stoppe den patologiske prosessen.

Legemidlet, laget på basis av flere aktive ingredienser, praktiseres ikke bare i oftalmologi, men også ØNH-terapi..

Struktur

Den terapeutiske effekten av medikamentet oppnås på grunn av egenskapene til de aktive stoffene: framycetin sulfat, gramicidin, dexamethason.

I 1 ml løsning inneholder de henholdsvis: 5 mg; 0,05 mg; 0,5 mg.

For enkel bruk og forbedring av virkningen av hovedkomponentene i produksjonen av stoffet brukes også:

  • sitronsyremonohydrat;
  • litiumklorid;
  • phenylethanol;
  • natriumsitrat;
  • polysorbat 80;
  • etanol 99,5%;
  • injeksjonsvann.

Beskrivelse av stoffet: en klar, fargeløs løsning, det er en karakteristisk lukt som ligner fenyletylalkohol.

Funksjoner Sofradex

Det kombinerte verktøyet brukes til å behandle ØNH-sykdommer og i oftalmologi..

Antibiotikumet som er en del av stoffet, lindrer effektivt den inflammatoriske prosessen med otitis media av forskjellige former og bakterielle infeksjoner i synsorganet..

farmakologi

Multikomponentkomposisjon gir et bredt spekter av handlinger.

Aktivitet manifesteres i forhold til gram-positive og gram-negative mikroorganismer, noe som oppnås på grunn av egenskapene til de viktigste ingrediensene i sammensetningen.

Framycetin sulfat

Stoffet er et antibiotikum med antibakteriell effekt. I farmakologi brukes denne komponenten ganske mye..

gramicidin

Den kjemiske forbindelsen forbedrer ikke bare effekten av antibiotika, men har også en bakteriostatisk og bakteriedrepende effekt.

deksametason

Et stoff som tilhører gruppen av glukokortikosteroider fjerner raskt den inflammatoriske prosessen, har en antiallergisk effekt.

Legemidlet er foreskrevet for patologier forårsaket av bakterier i slekten:

  • Escherichia coli;
  • Staphylococcus epidermidis;
  • Proteus spp.;
  • Staphylococcus aureus;
  • Streptococcus pneumoniae;
  • Pseudomonas spp.;
  • Streptococcus pyogenes;
  • Klebsiella spp.;
  • Streptococcus faecalis.

I behandling av oftalmiske sykdommer gir et farmakologisk produkt følgende effekt:

  • antiallergic;
  • bakteriedrepende;
  • anti-inflammatorisk;
  • glukokortikoid;
  • antipruritic.

Pris i apotek

Sofradex øyedråper er tilgjengelige på nesten ethvert apotek..

De kan også bestilles online..

Reseptbelagte medisiner blir dispensert.

Kostnaden for en flaske med en terapeutisk løsning på 5 ml er 320-340 rubler.

Indikasjoner for bruk

Kjøp av et farmakologisk middel bør utføres med en foreløpig studie av merknaden, spesielt med tanke på reseptlisten..

I oftalmologi praktiseres løsningen for å eliminere følgende patologier:

Instruksjoner for bruk

Terapi av oftalmiske patologier av det enkle kurset innebærer bruk av følgende skjema:

  • enkelt dose - 1-2 dråper;
  • regelmessighet av medisineadministrasjon - hver fjerde time;
  • kursvarighet - bestemmes individuelt (i gjennomsnitt 5-7 dager).

Hyppigheten av instillasjoner reduseres etter at alvorlige symptomer forsvinner.

Regler for prosedyren:

  • tørk øynene med en fuktig klut;
  • vipp hodet litt tilbake i sittende eller stående stilling;
  • fingrene på den frie hånden for å presse det nedre øyelokket;
  • innføre 1-2 dråper løsning i området til det ytre hjørne av øyet;
  • ta noen svinger med eleven (ikke skvis!);
  • med pekefingeren blokkerer lacrimal åpningen i 20-30 sekunder.

Før du administrerer medisinen, må du vaske hendene grundig, tørke hetteglasset og hetten med en antiseptisk sammensetning for å forhindre infeksjon på nytt..

Bruksbegrensninger

Virkestoffer Sofradex håndterer raskt bakteriell mikroflora.

De viser imidlertid ikke aktivitet mot virus. Derfor er medisinen ikke foreskrevet for herpetic, sopp og andre virusinfeksjoner.

Begrensninger i bruken av stoffet gjelder også sykdommer:

  • øyetuberkulose;
  • purulent-inflammatoriske lesjoner;
  • glaukom;
  • allergi mot komponentene i stoffet.

Sofradex under graviditet, amming

Kliniske studier av et farmakologisk produkt er ikke utført hos gravide og ammende kvinner. Derfor er det ingen bevisgrunnlag for sikkerheten i midler til denne kategorien av pasienter.

Sofradex kan bare brukes til vitale tegn.

Hvis det er behov for å bruke medisinen under amming, avbrytes amming kunstig under behandlingen.

Søknad for barn

Sofradex er ikke forskrevet for barn under 7 år. I unntakstilfeller utføres behandling under streng medisinsk tilsyn.

Med forsiktighet brukes stoffet til pasienter i barneskolealder på grunn av den høye risikoen for binyrebarkdysfunksjon på grunn av langvarig terapi eller doseringsdysfunksjon..

Faren for bruk av antibiotika skyldes en rekke bivirkninger:

  • økning i IOP;
  • tynning av sklera, hornhinne;
  • utvikling av bakre grå stær av underkapselformet type;
  • komplikasjon med soppinfeksjon.

Barnas kropp reagerer ofte kraftig på glukokortikosteroider, noe som kommer til uttrykk i form av kløe, svie, dermatitt.

Ved kompleks behandling er det viktig å unngå kombinasjonen av Sofradex med noen farmakologiske midler:

  • gentamicin;
  • streptomycin;
  • Monomycin;
  • kanamycin.

Dosering til barn ved bruk i oftalmologi: 1-2 dråper (administreres hver time, etter fjerning av den akutte fasen av patologien, blir en overgang til 3-4 ganger om dagen innpodet).

Terapi av otitis utføres i henhold til ordningen: 2-3 dråper av en løsning administreres 3-4 p. på en dag.

Bivirkninger

Under studier på effektiviteten av øyedråper ble negative reaksjoner på komponentene i sammensetningen identifisert. De fleste er assosiert med individuell intoleranse mot en eller flere aktive stoffer.

Bivirkninger manifesteres i form av en økning i IOP, kløe, svie, smerter.

Svært sjelden observerte tegn på subkapsulær grå stær, tynning av hornhinnen.

Forebyggende tiltak

Ethvert farmakologisk produkt blir, hvis det brukes feil, en gift for kroppen.

Dette bør vurderes når du bruker Sofradex..

  • Det er strengt forbudt å overskride doser eller forkorte periodene mellom instillasjoner uten kunnskap fra den behandlende legen.
  • Etter administrering av medisinen kan pasienten føle tåkesyn, ubehag i øynene. Inntil fokuset og klarheten i synet er fullstendig gjenopprettet, bør du ikke starte arbeidet relatert til å håndtere komplekse mekanismer..
  • Utløpsdato for produktet er angitt på flaskeetiketten og pappemballasjen. Det er 2 år, under hensyntagen til utgivelsesdatoen for medisinen. Etter åpning beholder stoffet sine legende egenskaper i en måned. Etter dette blir restene kastet..
  • Varigheten av behandlingen bestemmes av øyelege, men bruk av øyedråper i mer enn 7 dager anbefales ikke. Langvarig bruk provoserer systemiske bivirkninger.

anmeldelser

Vera Anatolyevna, 52 år gammel:

Nå er det lettere å takle allergisk konjunktivitt, Sofradex øyedråper hjelper. Når det oppstår ubehag i øyet, begynner jeg å dryppe en dråpe på 4 r. på en dag.

Jeg begrenser varigheten av bruken til 5 dager for å unngå systemiske bivirkninger.

Andrey, 26 år gammel:

Legen sa at det var vanlig bygg, noe som fikk meg til å føle meg ikke verre. Et viktig forretningsmøte ble planlagt om noen dager..

For å eliminere ubehagelige manifestasjoner, på anbefaling av en øyelege, brukte jeg Sofradex-dråper. Etter 3 dager forsvant alle symptomer. Hyggelig overrasket over effektiviteten av stoffet.

Nadezhda, 30 år gammel:

Øyelegen diagnostiserte blefaritt og foreskrev medisinen Sofradex. Jeg introduserte dråper hver time den første dagen, en dråpe.

Etter å ha fjernet hevelsen og intensiteten av rødhet i øyelokket, byttet jeg til et regime som krever bruk av en løsning hver fjerde time, 1 dråpe.

Kurset varte i nøyaktig en uke, men symptomene forsvant fullstendig den 4. dagen av stoffet.

Billige analoger

Hvis du ikke kan bruke Sofradex av en eller annen grunn, må du oppsøke lege for å velge en analog.

Det er mange antiinflammatoriske og antibakterielle midler i oftalmologi, men ikke alle er egnet for å løse et bestemt problem. Derfor er det bedre å overlate øyens helse til en spesialist.

Av de billige analogene til det aktuelle stoffet er følgende alternativer effektive:

  • Albucid (90 rubler);
  • DexTobropt (285 rubler);
  • Dex-Gentamicin (135 rubler);
  • Dexon (121 rubler).

Hvert middel har en rekke kontraindikasjoner, funksjoner ved bruk, forholdsregler.

Disse og mange andre faktorer kan tas i betraktning når du kun velger en erstatter som er kvalifisert spesialist.